Deserturi

Savarine

Avand forme mari mi-au iesit 8 bucati.Am pregatit intai blatul:Prima data am preparat maiaua, amestecand drojdia cu 1 lingura de zahar, lapte caldut( 50 ml) si 50 gr faina.Am incalzit putin laptele am pus vanilia in el am topit si untul tot in lapte apoi in el am dizolvat zi zaharul( 150 gr).Am amestecat apoi faina cu maiaua, galbenusurile, laptele( cu unt si vanilie). Apoi am framantat aluatul adaugand si uleiul. A iesit un aluat frumos .L-am modelat in forma de mingiute si l-am pus in forme lasandu-l sa creasca 15 min.Am incins cuptorul si le-am copt la 180 grade pana s-au rumenit( 20-25 de min).Cand s-au racit le-am decupat un capacel si le-am insiropat cu siropul caldut facut pe foc din ingredientele de mai sus( zahar, apa, vanilie si rom).Jeleul l-am pregatit dupa instructiunile de pe plic.Am amestecat continutul pliculetelor cu zahar apoi cu sucul, apa si gemul, amestecand continuu si l-am fiert 1 min apoi am pus din blesug pe savarine caci a iesit foarte gustos.Si desigur le-am umplut cu frisca….O reteta delicioasa!

By Dena( cu ceva modificari)….ca prea mi-au facut astazi cu ochiul si chiar nu am rezistat ispitei dulci…bune tareeeee! Multumesc Dena pentru reteta si inspiratie!Mona( AZIZ) draga mea…ai o savarina cu dedicatie si te rog sa ti-o alegi!!!

Savarine

Ingrediente

  • Blat: 500 gr faina( reteta Denei prevede 300 gr… nu stiu cum, eu am avut nevoie de 500 gr) 4 galbenusuri 7 gr drojdie uscata( 1 pliculet) 150 ml lapte 50 gr unt 50 ml ulei 150 gr zahar 2 plic vanilie Sirop: 150 gr zahar 350 ml apa 1 plic vanilie 2 esente de rom Jeleu: 2 pliculete de tort jelee( Dr. Oetker) 250 ml suc rodie( pentru un rosu frumos) 150ml apa 2 linguri gem de capsuni 2 linguri zahar frisca 500 ml

Mod de preparare

  • By Dena( cu ceva modificari)….ca prea mi-au facut astazi cu ochiul si chiar nu am rezistat ispitei dulci…bune tareeeee! Multumesc Dena pentru reteta si inspiratie!Mona( AZIZ) draga mea…ai o savarina cu dedicatie si te rog sa ti-o alegi!!!

Share