Diverse

Sarmalute in foi de vita

Se spala frunzele de vita de vie si le punem in apa clocotita, avand grija sa nu se dizolve.Scoateti-le cu o lingura si intindeti-le pe o farfurie.Intr-un castron, punem carne tocata si cele 2 linguri de apa, sare si piper si lasam deoparte.Intr o tigaie, punem putin ulei, apoi adaugam ceapa, lasam 2 minute, punem patrunjelul si mararul tocat, apoi adaugam orezul si lasam un minut.Punem orezul pe

Sarmalute in foi de vita

Ingrediente

  • 1 kg de carne vitel tocata25 -30 frunze de vita de vie cana de orez (preferabil nychaki)3 linguri patrunjel tocat2 linguri marar tocat2-3 cepe mari tocate2 linguri apasare si piperPentru sos2 oua2 lamaiesare si piperapauntura (fitini)

Mod de preparare

  • Se spala frunzele de vita de vie si le punem in apa clocotita, avand grija sa nu se dizolve.Scoateti-le cu o lingura si intindeti-le pe o farfurie.Intr-un castron, punem carne tocata si cele 2 linguri de apa, sare si piper si lasam deoparte.Intr o tigaie, punem putin ulei, apoi adaugam ceapa, lasam 2 minute, punem patrunjelul si mararul tocat, apoi adaugam orezul si lasam un minut.Punem orezul peste carnea tocata. Framantati bine.Luand o singura foaie, am pus un pic de umplutura la marginea foii de vita (aproximativ o lingurita si ceva).Rulati cu atentie foaia pentru a inchide, puneti sarmalele in oala mai mare, Puneti untura (fitini) peste sarmale, punem o farfurie peste sarmale ( sa nu se ridice la suprafata).Se toarna apa fierbinte pentru a acoperi sarmalele. Adaugam putina sare si acoperim oala cu capacul si se lasa sa se fiarba timp de aproximativ 75-90 de minuteRetrageti cratita de pe foc si luam farfuria care am pus-o peste sarmale.Se pun oualele in blender si se amesteca binePunem oualele batute in castron adaugam zeama de lamaie si amestecam bine si apoi punem peste sarmale.Pofta buna!

Share