Slow cooking

Sarmalute cu dovleac

amesteca carnea cu orezul (spalat in prealabil), dovleacul, ceapa rasa, boia afumata, cimbru uscat, sare si piper taie foile de varza pe jumatate si incepe sa impaturesti compozitia inauntru strange-le bine la capete la baza slow cooker Crock Pot 5,7 L Digital adauga o parte din varza tocata, 1 crenguta de cimbru proaspat, 2 foi de dafin, jumatate din cantitatea de cuburi de costita afumata si piper pune apoi 3-4 linguri de bulion si intinde bine adauga sarmalele peste repeta procesul, iar peste ultimul strat de sarmale adauga varza tocata, bulionul si apa clocotita (atat cat este nevoie pentru a atinge din volumul vasului de ceramica) seteaza timpul de 4 ore si 30 min si modul de gatire High tine cont de faptul ca sarmelele se gatesc in functie de dimensiune sau de tipul de varza folosit, mai repede sau mai incet odata gatite, serveste cu mamaliguta si smantana. Pofta buna!

6

amesteca carnea cu orezul (spalat in prealabil), dovleacul, ceapa rasa, boia afumata, cimbru uscat, sare si piper taie

Sarmalute cu dovleac

Ingrediente

  • carne tocata amestec porc + vita 800 kg orez 80 g (spalat in prealabil) costita afumata aprox 300 g (taiata cubulete) dovleac placintar, ras cca 200 g ceapa rasa 3 buc boia afumata 1 lingurita cimbru uscat 1 lingurita cimbru proaspat 2 crengute foi de varza lasate la desarat cca 15-20 buc mari varza murata tocata 1/2 buc. foi de dafin 4-5 buc. bulion 1 cana apa clocotita pana la din capacitatea vasului sare si piper dupa gust

Mod de preparare

  • amesteca carnea cu orezul (spalat in prealabil), dovleacul, ceapa rasa, boia afumata, cimbru uscat, sare si piper taie

Share