Vegana

Sarmale

Sarmale de post (vegane).

Se taie ceapa si ciupercile marunt. Morcovul se da pe razatoarea mare, iar lintea se fierbe in apa cu sare. Se pune ceapa la calit in ulei de floarea soarelui pana prinde putina culoare. Apoi se pun treptat morcovul, ciupercile, lintea si la final orezul. Se pune sare, piper, boia dulce si cimbru dupa gust si se mai lasa la foc mediu circa 5 minute.. Se desface varza murata, apoi umplem fiecare fo

Sarmale


Portii

10

portii


Timp preparare

60

minute


Timp gatire

60

minute

Ingrediente

  • 1 buc varza murata

  • 2 buc morcov

  • 1 buc ceapa

  • 150 gr orez

  • 200 gr linte verde

  • 150 gr ciuperci Champignon

  • 1 legatura marar

  • dupa gust sare

  • 100 ml bulion

  • dupa gust cimbru

  • 40 ml ulei de floarea soarelui

  • dupa gust boia dulce

  • 10 buc rosii Cherry

  • 2 l apa

  • dupa gust piper

Mod de preparare

  • Se taie ceapa si ciupercile marunt. Morcovul se da pe razatoarea mare, iar lintea se fierbe in apa cu sare. Se pune ceapa la calit in ulei de floarea soarelui pana prinde putina culoare. Apoi se pun treptat morcovul, ciupercile, lintea si la final orezul. Se pune sare, piper, boia dulce si cimbru dupa gust si se mai lasa la foc mediu circa 5 minute.
  • Se desface varza murata, apoi umplem fiecare foaie de varza cu o lingura din compozitia de legume.
  • Intr-o oala de lut, asezam pe baza ei varza tocata marunt, apoi punem sarmalele. Intre sarmale, punem rosiile cherry si o legatura de marar. Dupa ce am asezat toate sarmalele, punem deasupra lor varza tocata marunt. Punem bulionul si apa cat sa le acopere. Se baga la cuptorul preincalzit la 180°C, circa 50 de minute-o ora.

Share