Mancaruri de post

Sarmale cu legume si ciuperci

Aceste sarmale se pot face in multe variante.Cu sau fara ciuperci, cu sau fara orez, in functie de preferinte, combinatia poate fi la indemana oricui, folosind proviziile din camara. Cine doreste, le poate incerca si cu soia, sunt la fel de bune. Fata de cele clasice, cu carne, sarmalele cu legume trebuiesc bine condimentate, in caz contrar savoarea nu va iesi in evidenta.

Foile de varza le am de anul trecut, le-am pastrat la congelator pe timpul verii si s-au mentinut foarte bine.

Curatam zarzavatul si-l dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Ceapa, taiata marunt se pune la calit in uleiul incins , adaugandu-se apoi zarzavatul, sarea si piperul. Se mai lasa 10 minute la foc mediu si se pun ciupercile taiate si nucile. In cazul in care punem orez in loc de nu

Sarmale cu legume si ciuperci


Portii

8

portii


Timp preparare

16

minute


Timp gatire

16

minute

Ingrediente

  • 30 foi de varza acra

  • 2 buc morcovi

  • 2 buc pastarnac

  • 2 buc patrunjel radacina

  • 1 ceapa mare

  • 300 gr ciuperci champignon

  • 1/2 lingurita cimbru

  • 1 lingurita marar uscat

  • sare, piper

  • 1 legatura patrunjel verde

  • 100 gr nuci tocate mare (se pot inlocui cu 100 gr orez )

  • 3-4 linguri bulion

  • 1/2 lingurita boia iute

  • 100 ml ulei

Mod de preparare

  • Foile de varza le am de anul trecut, le-am pastrat la congelator pe timpul verii si s-au mentinut foarte bine.

    Curatam zarzavatul si-l dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Ceapa, taiata marunt se pune la calit in uleiul incins , adaugandu-se apoi zarzavatul, sarea si piperul. Se mai lasa 10 minute la foc mediu si se pun ciupercile taiate si nucile. In cazul in care punem orez in loc de nuci, il tinem la inmuiat 10 minute in apa.

    Lasam pana se evapora apa de la ciuperci , adaugam boiaua si potrivim de sare. Adaugam si patrunjelul tocat marunt, cimbrul si mararul uscat.

    Lasam la racit compozitia si umplem sarmalele, avand grija la capete, sa fie rulate in interior. Cand folosim orez, acestea nu se vor infasura prea strans, astfel incat sa aibe loc sa se umfle. 

    Nu prea am avut multa varza tocata pe care s-o pun la baza si deasupra, insa pentru la iarna voi reface proviziile. Acoperim sarmalele cu apa si le lasam la foc mic pana ce varza este bine fiarta.

    Turnam bulionul deasupra si punem vasul in cuptorul incins pana ce se formeaza deasupra o crusta.

Share