Mancaruri cu carne

Sarmale cu fleica afumata

Sarmalele reprezinta unul dintre cele mai apreciate feluri de mancare din Romania, apreciata atat de ai nostri, cat si de cei care ne viziteaza tara.

       Pentru inceput se curata ceapa si se toaca marunt, o punem la calit cu putin ulei. Dupa ce s-a calit ceapa, adaugam orezul care l-am tinut in putina apa rece si fleica afumata pe care in prealabil am taiat-o marunt. Lasam la calit cateva minute.

        Separat, intr-un castron, punem carnea tocata, fleica afumata impreuna cu ceapa, orezul,

Sarmale cu fleica afumata


Portii

30

portii


Timp preparare

20

minute


Timp gatire

20

minute

Ingrediente

  • 700 gr carne de porc

  • 400 gr de fleica afumata

  • 150 gr de orez

  • 200 gr rosii in conserva

  • 1 capatana de varza

  • 1 ceapa mare

  • cimbru

  • marar

  • sare

  • piper

Mod de preparare

  •        Pentru inceput se curata ceapa si se toaca marunt, o punem la calit cu putin ulei. Dupa ce s-a calit ceapa, adaugam orezul care l-am tinut in putina apa rece si fleica afumata pe care in prealabil am taiat-o marunt. Lasam la calit cateva minute.

            Separat, intr-un castron, punem carnea tocata, fleica afumata impreuna cu ceapa, orezul, condimentele si rosile maruntite din conserva. Amestecam pana obtinem o compozitie omogena.

            Desprindem frunzele de varza de pe cotor, taiem nervurile groase, cu ajutorul unei linguri luam compozitie, punem in fiecare frunza de varza, o rulam si bagam inauntru capetele ca sa nu iasa compozitia afara.

            In oala pregatita pentru sarmale, se pune putina unsoare sau ulei, varza tocata marunt si se asaza sarmalele. Deasupra sarmalelor putem adauga varza murata taiata si bulion. Umplem oala cu apa si o punem la fiert cateva ore.

    Pofta buna!

Share