Porc

Sarmale cu creier si ciuperci in foi de salata verde

Lasam creierul in apa rece pentru 1-2 ore si il curatam bine  de pielite si resturi de oase.Il scurgem intr-o sita.Intr-o oala punem apa cu putina sare si 1 lingura otet si fierbem creierul cam 10 minute. Scurgem creierul intr-o sita pastrand zeama.Il lasam sa se raceasca si il taiem mai marunt.
Scurgem ciupercile, le clatim bine cu apa rece, apoi le scurgem din nou si le tocam mai

Sarmale cu creier si ciuperci in foi de salata verde


Portii

12

portii


Timp preparare

16

minute


Timp gatire

16

minute

Ingrediente

  • 400 gr creier de porc

  • 1 conserva de ciuperci

  • 2 linguri orez

  • 2 capatani salata verde

  • 1 conserva rosii

  • sare

  • piper macinat

  • otet

  • 2 foi de dafin

  • 2 linguri ulei

  • cimbru uscat

  • smantana pentru servit sau iaurt

Mod de preparare

  • Lasam creierul in apa rece pentru 1-2 ore si il curatam bine  de pielite si resturi de oase.Il scurgem intr-o sita.Intr-o oala punem apa cu putina sare si 1 lingura otet si fierbem creierul cam 10 minute. Scurgem creierul intr-o sita pastrand zeama.Il lasam sa se raceasca si il taiem mai marunt.
    Scurgem ciupercile, le clatim bine cu apa rece, apoi le scurgem din nou si le tocam mai marunt.
    Fierbem orezul pana este aproape gata in apa rece cu un praf de sare si il scurgem.
    Amestecam creierul cu ciuperile, orezul fiert,sare, piper si 1-2 linguri ulei.
    Intr-o  craticioara punem apa cu 1 lingura otet si o dam in clocot. Oprim focul , apoi trecem pe rand foile de salata spalate.Umplem foile de salata cu cate 1 lingura de amestec de creier si ciuperci.
    Mixam conserva de rosii  si o punem la fiert cu cimbru,2 foi de dafin, piper macinat, sare dupa gust si putin din zeama in care a fiert creierul.Dam cateva clocote. Asezam sarmalele intr-o tava, turnam deasupra sosul de rosii si dam tava la cuptor pentru 20-30 de minute. 
    Servim sarmalele cu smantana sau iaurt.

Share