Porc

Sarmale

Da daaa…stiuuuuu…. toata lumea stie sa faca sarmale :))))))) …asta e reteta mamei mele dragi…pentru sarmalute delicioase…preparate cu ajutorul masinii de tocat Nauman…multumesc 🙂 si multumesc Bucataras.ro 🙂

Sunt sarmalute facute de mama 🙂

Se toaca carnea impreuna cu afumatura si ceapa. Se framanta impreuna cu condimentele, sarea dupa gust si 3/4 din borcanul de bulion, pana rezulta o compozitie omogena.  Umplem foile de varza si rulam sarmalele.

La baza  oalei asezam varza tocata si sunculita afumata, bucati de kaiser, punem si marar daca dorim, apoi sarmalele , din nou

Sarmale


Timp preparare

32

minute


Timp gatire

32

minute

Ingrediente

  • 3 kg si jumatate de ceafa de porc

  • 600 gr afumatura( sunculita taraneasca bine afumata sau ce doriti)

  • 2 cani bune de orez

  • sare

  • piper

  • un borcan mare de pasta de rosii

  • 5 verze( sau foi de varza la pachete)

  • 5 cepe mari

  • marar( daca doriti)

  • cimbru( daca va place)

  • boia dulce( optional)

Mod de preparare

  • Sunt sarmalute facute de mama 🙂

    Se toaca carnea impreuna cu afumatura si ceapa. Se framanta impreuna cu condimentele, sarea dupa gust si 3/4 din borcanul de bulion, pana rezulta o compozitie omogena.  Umplem foile de varza si rulam sarmalele.

    La baza  oalei asezam varza tocata si sunculita afumata, bucati de kaiser, punem si marar daca dorim, apoi sarmalele , din nou afumatura si deasupra din nou varza si pasta de rosii. Desigur punem apa cat este nevoie( eu le-am fiert in Zepter) si apoi cand le-am incalzit le-am pus in tava la cuptor pentru o jumatate de ora.

    Am fiert sarmalele trei ore la foc mic.

    O mare mare bunatate…..

     

Share