Deserturi

Sarlota regala

Se amesteca faina cu amidonul de porumb.Se bat albusurile spuma adaugand treptat zaharul pana se tin ca o bezea. Se adauga galbenusurile si amestecam 15-30 de secunde, pana cand sunt bine incorporate.Incorporam incet la spatula faina cu amidonul.Intindeti aluatul pe o hartie de copt si dati la cuptorul incalzit la 200 C timp de 10 minute.Cand biscuitul este copt se intoarce pe o hartie de copt noua, se indeparteza hartia pe care a copt si se ruleaza imediat in hartia noua. Lasati sa se raceasca.Desfacem cu grija rulada din hartia de coptIntindem biscuitul si-l acoperim cu gemul de zmeura.Rulam strans, il punem in film alimentar sau intr-o hartie de copt si-l dam la frigider 3-4 ore (ca sa facilitam taierea).Se inmoaie gelatina intr-un bol cu apa rece (ideal 15-20 minute inainte). Puneti la fiert laptele cu vanilia.Se amesteca bine galbenusurile cu zaharul intr-un castron sau bol mai mare.Se toarna treptat peste galbenusuri laptele fierbinte, amestecand bine cu un tel.Se pune la foc mic amestecand mereu ca sa nu se prinda pe fund, pana cand incepe sa fiarba si crema se ingroasa un pic.Luati de pe foc si adaugati gelatina stoarsa bine. Amestecati.Lasati crema sa se raceasca amestecand din cand in cand.Cand crema engleza s-a racit adaugati la spatula zmeura proaspata.Mixam smantana intai usor, apoi la viteza mai mare pana obtinem o textura de frisca.Incorporam frisca la crema engleza.Tapisam cu film alimentar un castron. Taiem rulada in felii subtiri de 4-5 mm. Tapisam bine castronul cu feliie de rulada.Turnam crema preparata in mijloc si acoperim cu feliile de rulada ramase.Acoperim cu film alimentar si dam la rece o noapte.10 minute inainte de a servi desertul o demulati pe un platou si o decorati (nu este recomandat s-o demulati inainte- biscuitul se va usca) .A fost atat de buna incat am facut-o din nou pentru o intalnire intre bloguri.Pofta Buna!!!

10 minute inainte de a servi desertul o demulati pe un platou si o decorati (nu este recomandat s-o demulati inainte- biscuitul se va usca) .

Va prezint o reteta de Sarlota regala- Charlotte Royale cu zmeura, Este reteta celebrei Mercotte.Sarlota (Charlotte) a fost la origine un desert cald umplut cu compot de mere si acoperit cu pesmet, denumit astfel, se pare, in cinstea Reginei Charlotte, sotia lui George al III-lea al Marii Britanii.Mai tarziu, renumitul chef francez Antoine Careme, care a petrecut o perioada de timp in Marea Britan

Sarlota regala

Ingrediente

  • Pentru biscuit: 6 oua, 110 g de zahar 60 g de faina 60 g amidon de porumb (MAIZENA), 1/2 borcan jeleu sau gem de zmeuraCrema bavareza zmeura vanilie: 30 cl de lapte 3 foi de gelatina 1/2 pastaie de vanilie (sau vanilie pudra) 100 g de zahar pudra, 3 galbenusuri de ou. 150 g smantana lichida pentru frisca 250 g zmeura proaspata.

Mod de preparare

  • Va prezint o reteta de Sarlota regala- Charlotte Royale cu zmeura, Este reteta celebrei Mercotte.Sarlota (Charlotte) a fost la origine un desert cald umplut cu compot de mere si acoperit cu pesmet, denumit astfel, se pare, in cinstea Reginei Charlotte, sotia lui George al III-lea al Marii Britanii.Mai tarziu, renumitul chef francez Antoine Careme, care a petrecut o perioada de timp in Marea Britanie, a reinventat sarlota, creand versiunea rece a desertului, compus dintr-o crema bavareza imbracata in piscoturi, pe care l-a adus in Franta sub denumirea de Charlotte a la Parisienne.Cu toate acestea, lucrand apoi o scurta perioada de timp in serviciul tarului Alexandru I al Rusiei, a denumit-o Charlotte Russe (Sarlota ruseasca), in cinstea tarului. Charlotte Royale este o varianta a sarlotei rusesti, care este imbracata cu felii de rulada in loc de piscoturi. (Sursa: Wikipedia)

Share