Paste/pizza

Saratele~2~

Incepem prin a face maiaua. Drojdia se pune intr-un vas cu laptele caldut si presaram deasupra putina faina. Laasam la dospit vreo 20 de minute. Branza se da pe razatoare. Intr-un vas mare vom cerne faina, facem o gaura in mijloc si punem: ouale, untura, untul moale, maiaua dospita, banza, sarea iar apoi amestecam bine luand dinspre margini spre interior. Din cand in cand umezim mana cu ulei pentru a framanta mai bine. Se pune suficient de multa faina cat sa iasa un aluat usor de modelat si nelipicios. Dupa ce am framantat bine, vom acoperi vasul cu un prosop si vom pune la dospit intr-un loc caldut. Vom lasa la dospit circa 50-60 de minute. Dupa ce aluatul a stat la dospit, presaram faina pe o planseta curata si intindem o foaie groasa cam de jumatate de cm iar apoi vom taia fasii lunguiete. Fasiile de aluat le ungem cu ou batut, presaram sare grunjoasa, presaram mac sau chimen, asezam pe o tava cu hartie de copt si bgam la cuptor la foc mediu. Cuptorul a fost preincalzit in prealabil. Lasam la cuptor pana se rumenesc usor pe marginile de jos. Se servesc atat calde cat si reci cu o bere blonda sau bruna.Pofta buna!

sunt vechi 🙂

Saratele~2~

Ingrediente

  • doua oua 500 g branza de vaci sarata o cana cu untura 100 g unt moale 100 ml lapte drojdie cat o nuca ulei pentru framantat faina cat cuprinde sare doua oua batute cu sare pentru uns sare grunjoasa mac, chimen

Mod de preparare

  • sunt vechi 🙂

Share