Diverse

Saratele

Imi plac saratelele… Si-mi place sa le reinventez in fel si chip… Delicioase… Si dau si-o bere rece, sa mearga perfect!

Untul moale, ouale, cascavalul ras, branza feta, branza de vaci si smantana se amesteca bine, apoi se adauga cate putina faina si se framanta aluatul, adaugand si uleiul de masline, sarea si restul de faina, pana obtinem un aluat care nu se mai lipeste de maini. E posibil sa mai aveti nevoie de putina faina.. Cand aluatul este gata, se intinde foaia, presarand putina faina pe suprafata de intins.

Saratele


Portii

4

portii


Timp preparare

30

minute


Timp gatire

30

minute

Ingrediente

  • 350 gr branza de vaci

  • 350 gr smantana

  • 200 gr branza Feta

  • 100 gr cascaval

  • 3 buc ou

  • 200 gr unt

  • 100 gr parmezan

  • 900 gr faina

  • 1 lingura sare

  • 3 linguri ulei de masline

  • dupa gust chimen

  • 3 buc galbenus de ou

Mod de preparare

  • Untul moale, ouale, cascavalul ras, branza feta, branza de vaci si smantana se amesteca bine, apoi se adauga cate putina faina si se framanta aluatul, adaugand si uleiul de masline, sarea si restul de faina, pana obtinem un aluat care nu se mai lipeste de maini. E posibil sa mai aveti nevoie de putina faina.
  • Cand aluatul este gata, se intinde foaia, presarand putina faina pe suprafata de intins. Foaia trebuie sa fie destul de grosuta.
  • Taiem saratelele dupa dorinta (eu am taiat cu rotita de pizza).
  • Le ungem cu galbenus de ou, le presaram cu chimen si parmezan ras (sau emmentaler) si le coacem in jur de 25-30 de minute.

Share