Aperitive / Garnituri

Saratele cu mix de branzeturi

Intr-un bol mixam untul, de la temperatura camerei, impreuna cu iaurtul. Adaugam mixul de branzeturi si cascavalul. Incorporam sarea, praful de copt, iar la final faina cernuta, pe care o punem pe rand. Framantam pana obtinem un aluat omogen, nelipicios si foarte usor de modelat. Presaram faina pe masa de lucru, rupem aluat cate o bucata mica, intindem o foaie potrivit de groasa. Cu o forma de fursecuri decupam saratelele, le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. La fel procedam si cu restul aluatului.Intr-un paharel amestecam susan, mac si chimen. Oul il batem spuma si cu un penson ungem saratelele. Le presaram cu mixul pregatit in paharel, apoi le introducem in cupotrul incins. Reglam o temperatura potrivita si lasam sa se rumeneasca usor saratele. Cand sunt gata le scoatem, le lasam sa se racoreasca. Le pastram intr-un bol, pe care il acoperim cu folie alimentara. Din aceasta compozitie ies 3 tavi mari cu saratele.Sa aveti pofta la rontait!

Ceva de rontait refuzati? Eu cred ca nu, la cat sunt de fragede si bune..

Saratele cu mix de branzeturi

Ingrediente

  • 220 gr unt 4 linguri iaurt 100 gr cascaval ras 100 gr mix de branzeturi rase (este un mix de la Lidl, intr-o punga galbena) 1 praf de copt 1/2 lingurita de sare 500 gr faina 1 ou susan chimen mac

Mod de preparare

  • Ceva de rontait refuzati? Eu cred ca nu, la cat sunt de fragede si bune..

Share