Pui

Saramura de pui

Daca tot am facut gratar, am pus si de-o saramura de pui, ca mergea la fix lana saramura de scrumbie…..au aparut si niste mici pe acolo, se plictiseau singuri….:))))

Ne apucam sa curatam si sa dezosam pulpele, partea cu os si tartita o taiem si o frigem asa, restul pulpei o dezosam. Asezam pe patul de sare intai cu partea cu piele, apoi cand s-au fript, le intoarcem.

Intr-un castron, asezam carnea de pui fripta si turnam polonicul cu rosii di ardei fierte, acoperim bine cat timp curatam legumele. Ceapa am copt-o in coaja, apoi am scos coaja si am de

Saramura de pui


Portii

4

portii


Timp preparare

20

minute


Timp gatire

20

minute

Ingrediente

  • 4 pulpe de pui intregi

  • sare grunjoasa

  • ceapa

  • ardei gras

  • rosie

  • un polonic de rosii+ ardei ( ca tot faceam amestecul asta pentru iarna)

  • 3-4 rondele de ardei iute

Mod de preparare

  • Ne apucam sa curatam si sa dezosam pulpele, partea cu os si tartita o taiem si o frigem asa, restul pulpei o dezosam. Asezam pe patul de sare intai cu partea cu piele, apoi cand s-au fript, le intoarcem.

    Intr-un castron, asezam carnea de pui fripta si turnam polonicul cu rosii di ardei fierte, acoperim bine cat timp curatam legumele. Ceapa am copt-o in coaja, apoi am scos coaja si am desfacut ”foile” coapte si le-am pus peste pui, am curatat si ardeiul gras si l-am taiat julien, iar rosia am tocat-o marunt, pentru ca a fost destula zeama n-am mai pus si apa.

    La final, am adugat rondele de ardeiu iute si patrunjel.

    Sa aveti pofta, ca noi ne-am facut-o. Cand faci treaba, ti se face si foame, una din aia de lup…..

Share