Bucatarie internationala

Saramura de peste

O saramura de peste bine facuta nu poate fi refuzata nici macar de cei care nu sunt mari amatori de peste. Tot secretul unei saramuri reusite consta in zeama picanta si aromata: daca zeama-i buna, mananci o oala intreaga. Este pur si simplu delicioasa servita alaturi de mamaliguta calda.

Intr-o oala, se pune un litru de apa la fiert cu boabele de piper, sare, frunze de dafin, ardei iute tocat si rosii. Se lasa sa fiarba 10 minute si se da deoparte. Se adauga mararul tocat marunt.. Pe gratarul incins se frig bucatile de peste si, pe masura ce se rumenesc, se scot si se pun intr-un vas. Se presara felii de usturoi.. Se toarna zeama fiarta cu rosiile si se lasa 10 minute inainte de a

Saramura de peste


Portii

4

portii


Timp preparare

17

minute


Timp gatire

17

minute

Ingrediente

  • 4 buc peste

  • 1 buc ardei iute

  • 4 buc rosie

  • 1 legatura marar

  • 2 catei usturoi

  • 10 buc boabe de piper

  • 2 frunze dafin

  • 1 praf de sare

Mod de preparare

  • Intr-o oala, se pune un litru de apa la fiert cu boabele de piper, sare, frunze de dafin, ardei iute tocat si rosii. Se lasa sa fiarba 10 minute si se da deoparte. Se adauga mararul tocat marunt.
  • Pe gratarul incins se frig bucatile de peste si, pe masura ce se rumenesc, se scot si se pun intr-un vas. Se presara felii de usturoi.
  • Se toarna zeama fiarta cu rosiile si se lasa 10 minute inainte de a-l aduce la masa.

Share