Peste & Fructe de mare

Saramura de crap, cu sos de rosii si usturoi

Pentru ca pachetul de peste pe care l-am decongelat a fost cam mare, m-am gandit sa-l servim in mai multe preparate, astfel ca am pregatit si-o saramura de crap cu sos de rosii.

Bucatile de crap spalate si scurse bine de apa , se sareaza si se lasa deoparte 30 minute, astfel incat carnea sa-si traga sare. Daca rondelele  sunt prea mari, le taiem in doua.

Frigem bucatile de peste pe gratar sau plita, intorcandu-le pe toate partile, pentru rumenire uniforma.  Scoatem pestele pe un platou si ne ocupam de sos :

Coacem usor pe plita rosiile si arde

Saramura de crap, cu sos de rosii si usturoi


Portii

4

portii


Timp preparare

12

minute


Timp gatire

12

minute

Ingrediente

  • 4 rondele de crap

  • 2-3 rosii

  • jumatate de ardei gras

  • o capatana de usturoi

  • un ardei iute mic

  • patrunjel tocat

  • sare

  • piper

Mod de preparare

  • Bucatile de crap spalate si scurse bine de apa , se sareaza si se lasa deoparte 30 minute, astfel incat carnea sa-si traga sare. Daca rondelele  sunt prea mari, le taiem in doua.

    Frigem bucatile de peste pe gratar sau plita, intorcandu-le pe toate partile, pentru rumenire uniforma.  Scoatem pestele pe un platou si ne ocupam de sos :

    Coacem usor pe plita rosiile si ardeiul gras, dupa care indepartam pielita, le tocam si le punem la fiert, impreuna cu o ceasca cu apa. Curatam usturoiul , il pisam si-l adaugam peste sosul de rosii. Adaugam patrunjelul tocat, cateva bucati de ardei iute  si potrivim gustul cu sare si piper.

    Cand rosiile si ardeiul sunt fierte, turnam sosul fierbinte peste feliile de crap fripte.

    Servim fierbinte, cu mamaliguta.

Share