Party

Samba cu crusta de nuci

Se dau biscuitii la robot, apoi se framanta cu untul si 150 gr de miez de nuca maruntit. Se intind in forma de tort, in strat uniform, presat cu o lingura. Se pun la fiert 400 ml de apa, impreuna cu 150 gr de zahar. Cand da in clocot, se pun perlele de tapioca si se lasa sa fiarba circa 30 de minute, la foc mic. Se scurg, daca mai ramane sirop de la fiert, apoi se acopera si se lasa sa se raceasca

Samba cu crusta de nuci


Portii

8

portii


Timp preparare

45

minute


Timp gatire

45

minute

Ingrediente

  • 300 gr biscuiti

  • 150 gr unt

  • 350 gr miez de nuca

  • 200 ml frisca lichida

  • 100 gr perle de tapioca

  • 300 gr zahar

  • 10 gr gelatina

  • 400 gr compot de ananas

  • 2 buc ou

  • 500 ml apa

Mod de preparare

  • Se dau biscuitii la robot, apoi se framanta cu untul si 150 gr de miez de nuca maruntit. Se intind in forma de tort, in strat uniform, presat cu o lingura. Se pun la fiert 400 ml de apa, impreuna cu 150 gr de zahar. Cand da in clocot, se pun perlele de tapioca si se lasa sa fiarba circa 30 de minute, la foc mic. Se scurg, daca mai ramane sirop de la fiert, apoi se acopera si se lasa sa se raceasca.
  • Frisca lichida se mixeaza, pana se intareste, apoi se adauga perlele de tapioca, fructele maruntite de ananas bine scurse de sirop si gelatina hidratata in 100 ml de apa rece si apoi topita la bain-marie. Se toarna peste blatul de biscuiti si se da la rece 2 ore sau de preferat de seara pana dimineata.
  • Se pregateste crusta, caramelizand 150 gr de zahar, pana ce capata o culoare maroniu-deschis, apoi adaugam 200 gr de miez de nuca. Se da de pe foc si se incorporeaza cele 2 oua batute bine in amesctecul de zahar caramel si nuci, amestecand incontinuu cu o lingura, pana ce devine un amestec omogen. Se repartizeaza uniform deasupra prajiturii, repede, cat este fierbinte, si se mai lasa circa 30 de minute la rece.

Share