Aperitive / Garnituri

Saleuri

Pentru inceput se da pe razatoare telemeaua, se amesteca cu faina si sarea intr.un vas,se adauga untul,untura,oul si apa se framantana aluatul energic pana se incorporeaza si se topeste untul foarte bine.Aluatul obtinut seimparte in 2 parti, o parte se amesteca cu masline tocate foarte marunt,dupa care se intind eo foaie si se decupeaza cercuri se ung cu galbenus d eou si deasupra sepresara parmezan ras, se aseaza in tava si se dau la 200 pana se rumenesc (aproximativ 15 minute).Cealalta parte din alaut se ia si se intinde o foaie subtire (patrata) se unge cu galbenus se taie in fasii, se presara chimen, o parte se aseaza in tava iar cele ramasa se rasucesc.Se dau la cuptor la 200 (10-15 minute)Alaturi de o bere rece sunt numai bune pentru a petrece o seara minunata alaturi de cei dragi.

Rontaim si noi ceva … niste saleuri cu telemea si …

Saleuri

Ingrediente

  • Aluat baza : 300 g faina. 1 ou. 100 g telemea . 70 g unt. 1 lingura untura. 5 g sare. 2 linguri apa rece. 6 masline . chimen. parmezan ras. 1 galbenus de ou.

Mod de preparare

  • Rontaim si noi ceva … niste saleuri cu telemea si …

Share