Salau

Salau in stil marocan -nr. 1400

  "Retete pentru mese in familie"
 …… am ajuns la 1400 de retete impartasite cu drag  cu voi  !!!!
 Pentru aceasta reteta am folosit fenomenalul sos chermoula , reteta aici :   https://www.bucataras.ro/retete/sos-marocan-chermoula-90471.html.In reteta originala se folosea peste de mare . Eu am avut salau de Mures , prospat si delicios . Daca se marineaza pestele in acest sos , se poate la fel de bine prepara si la gratar .
 Stiti de ce a iesit atat de bun acest salau ? pentru ca a fost gatit intr-un vas de ceramica primit de la Bucatarasa draga :X

  1. Bucatile de peste spalate si lasate sa se zvante se pun in vasul in care vor fi pregatite .
  2. Se maseaza pestele cu sosul chermoula .
  3. Se presara deasupra putina sare si piper cu lamaie .
  4. Lasati salul sa se odihneasca o ora macar [ se poate si mai mult } la rece .
  5. Pentru ca sosul este destul de putin se mai pune deasupra ulei de ma

    Salau in stil marocan -nr. 1400


    Portii

    4

    portii


    Timp preparare

    12

    minute


    Timp gatire

    12

    minute

    Ingrediente

    • 1 kg felii de salau

    • 100 gr sos chermoula https://www.bucataras.ro/retete/sos-marocan-chermoula-90471.html

    • 4 linguri ulei masline

    • 2 lamai

    • 2 frunze lamai

    • 1lingurita piper cu coaja de lamaie

    • sare

    • patrunjel verde

    • rosii pentru decor

    Mod de preparare

      1. Bucatile de peste spalate si lasate sa se zvante se pun in vasul in care vor fi pregatite .
      2. Se maseaza pestele cu sosul chermoula .
      3. Se presara deasupra putina sare si piper cu lamaie .
      4. Lasati salul sa se odihneasca o ora macar [ se poate si mai mult } la rece .
      5. Pentru ca sosul este destul de putin se mai pune deasupra ulei de masline .
      6. O lamaie se feliaza si se pune sub si deasupra pestelui .
      7. Puneti si frunzele de lamaie .
      8. Vasul se acopera cu folie de aluminiu [ sau o bucata de hartie de copt umezita cu apa  si mototolita ] .
      9. Dati pestele la cuptor 30 minute .Dupa aceasta se scoate folia si se mai lasa sa se rumeneasca inca 10 minute .
      10. La servire dati prospetime preparatului cu patrunjel verde tocat , felii de lamaie si rosiii cherry .
      11. Puteti servi alaturat . garnitura preferata .
      12. Pescarii marocani puneau alaturi osalata de cruditati .

    Share