Pt salate

Salata Orientala

Cartofii fierti in coaja, se curata si se taie felii (sau cubulete).Ceapa o taiem solzisori (julien), o frecam cu sare si o stropim cu otet. Omogenizam. In acest fel, iuteala cepei se diminueaza considerabil, devenind mai dulceaga!Macroul se fileteaza, se scot oasele mari si se maruntesc (chiar cu mana, ca bucatile rezultate sa nu fie toate la fel, mai mult de design).Intrun bol sau mai bine in va

Salata Orientala

Ingrediente

  • pentru 4-6 persoane:1 macrou afumat (din comert)3-4 cartofi fierti in coaja2 oua fierte tare (aprox. 10 minute)1 ceapa rosie medie2-3 linguri masline feliate, fara samburi1 lingura de otet2 linguri ulei de masline2-3 linguri de maionezasare

Mod de preparare

  • Cartofii fierti in coaja, se curata si se taie felii (sau cubulete).Ceapa o taiem solzisori (julien), o frecam cu sare si o stropim cu otet. Omogenizam. In acest fel, iuteala cepei se diminueaza considerabil, devenind mai dulceaga!Macroul se fileteaza, se scot oasele mari si se maruntesc (chiar cu mana, ca bucatile rezultate sa nu fie toate la fel, mai mult de design).Intrun bol sau mai bine in vasul de prezentare, amestecati cartofii cu macroul si ceapa.Oualele fierte le taiati felii subtiri (pentru o mai buna feliere, folositi aparatele speciale pentru feliat oua) si le adaugati in salata.Adaugam maslinele. Amestacam usor.Adaugam maioneza si amestecam dinnou usor.O lasam la frigider peste noapte.Se serveste ca aperitiv, rece.

Share