Pt salate

Salata greceasca calda

Se incinge uleiul intr-o tigaie. Se adauga ceapa si se caleste 2 minute, amestecand frecvent, la foc mediu-iute. Se adauga ardeiul gras, ardeiul iute, tocatura de oregano, rosiile si maslinele si se continua 2 minute, amestecand continuu. Se adauga cubuletele de branza si se gatesc 1-2 minute, amestecand continuu, pana ce se incing bine. Se asezoneaza cu suc de lamaie si piper negru, proaspat macinat. Se presara deasupra semintele de pin si se serveste salata imediat, alaturi de paine proaspata, cu coaja crocanta. TIPSURI: Daca nu aveti la indemana branza Feta, inlocuiti-o cu o telemea de oaie, capra sau bivolita. Semintele de pin pot fi substituite cu seminte de floarea-soarelui. NOTA : Eu am pus si cateva bobite de rodie, pentru un gust ceva mai sosifsticat…din pacate nu am avut seminte de pin, dar semintele de floarea- soarelui s-au dovedit a fi foarte bune!

Dupa o reteta a D-lui Radu Popovici ( din cartea digitala Salate…carte pe care am castigat-o inainte de Craciun… )

Salata greceasca calda

Ingrediente

  • 2 lingurite de ulei de masline extra virgin2 rosii, taiate in patru, curatate de seminte si apoi tocate marunt1/2 ardei gras galben, sau verde, curatat si tocat1/2 ardei iute rosu, curatat de seminte si tocat1 ceapa rosie, tocata marunt8-12 masline negre mari, curatate de samburi si tocate marunt200 g branza Feta (sau telemea de oaie, sarata), taiata cubuletefrunze de oregano proaspete, tocate marunt (sau busuioc)1 lingurita de suc de lamaie1 lingura de seminte de pinpiper negru, proaspat macinatpaine proaspeta, cu coaja crocanta, pentru servit

Mod de preparare

  • Dupa o reteta a D-lui Radu Popovici ( din cartea digitala Salate…carte pe care am castigat-o inainte de Craciun… )

Share