Salate

Salata de vinete cu ardei copt, editia 2, revizuita

O nouă variantă 😉 Asta ca să nu să ia Miha de mine, vezi rețeta Castraveți a la Panacris 😀 :))) varianta unu, doi ….. 

Ceapa roșie se curăță, se toacă mărunt și se mixează energic cu puțină sare și ulei, cca. 3 minute. Apoi se adaugă vinetele tocate cu un cuțit de lemn, amestecându-se energic cca. 5 minute, turnând ulei, în fir subțire, ca la maioneză. Se adaugă gălbenușul de ou, mixându-se în continuare, cca. 5 minut

Salata de vinete cu ardei copt, editia 2, revizuita


Portii

8

portii


Timp preparare

16

minute


Timp gatire

16

minute

Ingrediente

  • vinete coapte cca. 600 g

  • ardei kapia copți cca. 200 g

  • ceapă roșie 1 bucată medie

  • ulei de floarea soarelui cca 150 ml

  • sare de mare

  • gălbenuș de ou 1 bucată

  • usturoi 4 căței

Mod de preparare

  • Ceapa roșie se curăță, se toacă mărunt și se mixează energic cu puțină sare și ulei, cca. 3 minute. Apoi se adaugă vinetele tocate cu un cuțit de lemn, amestecându-se energic cca. 5 minute, turnând ulei, în fir subțire, ca la maioneză. Se adaugă gălbenușul de ou, mixându-se în continuare, cca. 5 minute, pentru a se omogeniza toate ingredientele, adăugând ulei în continuare. Ardeiul kapia copt, se toaca mărunt și se adaugă peste amestecul de vinete și ceapă, amestecându-se ușor până se înglobează în salată. Usturoiul se toacă mărunt încorporând-ul în compoziția de mai sus. Salata se asezonează de sare și se servește rece, pe feliuțe de pâine albă, integrală sau neagră.

Share