Muraturi

Salata de varza pentru iarna (reteta Motan)

Varza alba si rosie se curata si se toaca fideluta. Cu razatoarea de varza este mai usor.

Se pune intr-o cratita cu sare, 1 lingura la 2 kg de varza si se lasa cel putin 2 ore sa lase zeama.

Se stoarce inpumni bine si se pune intr-un castron.

Se face otetul aproximand cantitatea care trebuie. Se face ca la castraveti sau gogosari.

Se fierbe otetul 2-3 minute in c

Salata de varza pentru iarna (reteta Motan)


Timp preparare

32

minute


Timp gatire

32

minute

Ingrediente

  • 2 verze albe cca 3 kg

  • 1 varza rosie cca 1 kg

  • hrean

  • frunze de telina

  • sare

  • OTETUL (in functie de cat trebuie)

  • 1 parte otet din vin de 9%

  • 5 parti apa

  • 1 lingura sare la litrul de compozitie

  • 5 linguri zahar la litrul de compozitie

  • 5-7 boabe piper la litrul de compozitie

  • 1 foaie dafin la litrul de compozitie

  • 1/2 lingurita boabe mustar la litrul de compozitie

Mod de preparare

  • Varza alba si rosie se curata si se toaca fideluta. Cu razatoarea de varza este mai usor.

    Se pune intr-o cratita cu sare, 1 lingura la 2 kg de varza si se lasa cel putin 2 ore sa lase zeama.

    Se stoarce inpumni bine si se pune intr-un castron.

    Se face otetul aproximand cantitatea care trebuie. Se face ca la castraveti sau gogosari.

    Se fierbe otetul 2-3 minute in clocot.

    In borcane se pune frunza de telina si hrean si se  pune varza stoarsa. Nu se indeasa prea tare si nu se pune pana sus sa aiba loc si otetul.

    Desupra se pune frunza de telina si hrean.

    Se pun borcanele pe cutite si se invelesc in prosop ud si se toarna otetul fierbinte.

    Se agita sa iasa aerul, se conpleteaza cu otet si se pun capacele etans.

    Se pun in patura la racit pana a doua zi.

    Se pun in camara si este buna dupa 2 saptamani.

    Pofta Buna!

Share