Diverse

Salata de vara cu pepene galben si prosciutto

Vara este in toi si daca te numeri printre cei care nu innebunesc de placere sa stea in caldura aragazului, dar vor totusi sa manance ceva savuros, atunci iti propunem o reteta simpla al carei secret sta in calitatea ingredientelor sale.

Pentru inceput, prepari dressingul: intr-un bol mic amesteci bine otetul, uleiul si mierea si apoi le lasi in pace.. Intr-un bol generos, amesteci rosiile taiate in bucati mari, pepenele taiat in bucati de dimensiunea celor de rosii si mozzarella cu putin dressing, peste care presari sarea de mare si putin piper. Pe un platou de servire sau o farfurie asezi una langa alta feliile de prosciutto, fa

Salata de vara cu pepene galben si prosciutto


Portii

6

portii


Timp preparare

5

minute


Timp gatire

5

minute

Ingrediente

  • 500 gr rosii Heirloom

  • 500 gr pepene galben Charentais

  • 12 felii sunca Prosciutto

  • 12 buc mini mozzarella

  • 1 legatura frunze de rucolla

  • varf de cutit sare de mare

  • dupa gust piper

  • dupa gust paine

  • 1.5 linguri otet de vin rosu

  • 3 linguri ulei de masline

  • 1 lingura miere

Mod de preparare

  • Pentru inceput, prepari dressingul: intr-un bol mic amesteci bine otetul, uleiul si mierea si apoi le lasi in pace.
  • Intr-un bol generos, amesteci rosiile taiate in bucati mari, pepenele taiat in bucati de dimensiunea celor de rosii si mozzarella cu putin dressing, peste care presari sarea de mare si putin piper. Pe un platou de servire sau o farfurie asezi una langa alta feliile de prosciutto, fara sa le inghesui, asezi rucolla si apoi rastorni peste ele rosiile si pepenele.
  • Torni dressingul deasupra si servesti salata cu paine proaspata.

Share