Aperitive / Garnituri

Salata de vara cu maioneza

Preparam maioneza: mixam un galbenus crud+galbenusul de la un ou fiert cu 1 lingurita de mustar. Turnam in fir subtire uleiul, mixam la viteza mare. La final adaugam sare si piper dupa gust.Fasolea verde se curata de capete si se taie/rupe bucatele de marimea dorita. Se fierbe la foc potrivit cca 15-20 minute, apoi o scurgem.Ardeiul se spala, se taie fasii,apoi cubulete marunte.Desprindem boabele

Salata de vara cu maioneza

Ingrediente

  • 1 porumb fiert 1 ardei rosu fasole verde fiarta (cca 250 gr.) verdeata proaspata (telina si patrunjel) 1/2 lingurita usturoi granulat maioneza de casa preparata din: 1 galbenus crud+1 galbenus fiert, 1 lingurita mustar,ulei (cca 250 ml) sare si piper dupa gust

Mod de preparare

  • Preparam maioneza: mixam un galbenus crud+galbenusul de la un ou fiert cu 1 lingurita de mustar. Turnam in fir subtire uleiul, mixam la viteza mare. La final adaugam sare si piper dupa gust.Fasolea verde se curata de capete si se taie/rupe bucatele de marimea dorita. Se fierbe la foc potrivit cca 15-20 minute, apoi o scurgem.Ardeiul se spala, se taie fasii,apoi cubulete marunte.Desprindem boabele unui porumb fiert, le adaugam peste maioneza,impreuna cu fasolea fiarta scursa de apa si ardeiul taiat cubulete.La final adaugam verdeata proaspata,amestecam si servim.Pofta buna!

Share