Salate

Salata de ton cu amestec mexican de legume si maioneza de telina

Este foarte buna si merge la fix pentru dieta! 😀

Mai intai punem apa la fiert cu putina sare, iar cand atinge punctul de fierbere adaugam legumele congelate si le lasam 10 minute sa fiarba la foc mediu.

Curatam telina si o dam pe razatoaea mica.

Stropim telina cu putina zeama de lamaie, apoi o amestecam cu mustarul si incepem sa mixam picurand ulei putin cate putin.

Strecuram legumele si le lasam sa se raceasca.

<

Salata de ton cu amestec mexican de legume si maioneza de telina


Portii

4

portii


Timp preparare

4

minute


Timp gatire

4

minute

Ingrediente

  • 350 gr amestec mexican de legume

  • 2 conserve cu bucati de ton in suc propriu(2×185 gr)

  • 100 ml ulei

  • 1 telina micuta

  • 1 varf lingurita piper macinat

  • 1 varf lingurita boia de ardei

  • 1/2 lamaie

  • 1 lingurita mustar clasic

  • 1 lingurita sare

  • apa pentru fiert legumele

Mod de preparare

  • Mai intai punem apa la fiert cu putina sare, iar cand atinge punctul de fierbere adaugam legumele congelate si le lasam 10 minute sa fiarba la foc mediu.

    Curatam telina si o dam pe razatoaea mica.

    Stropim telina cu putina zeama de lamaie, apoi o amestecam cu mustarul si incepem sa mixam picurand ulei putin cate putin.

    Strecuram legumele si le lasam sa se raceasca.

    Scurgem lichidul din conservele de ton, iar peste bucatile de ton picuram putina zeama de lamaie.

    Amestecam legumele racite cu maioneza de telina si bucatile de ton si asezonam cu piper, boia si sare daca mai este cazul.

    Servim cu paine prajita.

     

Share