Salate

Salata de spanac

Recunosc este prima salata de spanac pe care o fac. Aveam o parere preconceputa despre spanac ca si salata dar este o salata aromata, putin crocanta deosebit de gustoasa.

Spanacul se alege (frunze mai tinere), se spala bine, se rupe in bucati mari si se aseaza in vasul de salata. Se curata si se spala ceapa verde si ridichiile. Se taie in bucati mari (dupa preferinta) si se aseaza peste spanac. Mararul si patrunjelul se spala si se toaca marunt, apoi se presara pe deasupra compozitiei. Intr-un vas se face un dresing din ulei si otet. Se amesteca bine cu un

Salata de spanac


Portii

4

portii


Timp preparare

4

minute


Timp gatire

4

minute

Ingrediente

  • 300 g spanac

  • 4-5 fire ceapa verde

  • 4-5 ridichi rosii

  • 2 linguri ulei masline

  • 2 linguri otet de mere

  • Sare si piper proaspat macinat

  • Patrunjel si marar verde proaspat tocat

Mod de preparare

  • Spanacul se alege (frunze mai tinere), se spala bine, se rupe in bucati mari si se aseaza in vasul de salata. Se curata si se spala ceapa verde si ridichiile. Se taie in bucati mari (dupa preferinta) si se aseaza peste spanac. Mararul si patrunjelul se spala si se toaca marunt, apoi se presara pe deasupra compozitiei. Intr-un vas se face un dresing din ulei si otet. Se amesteca bine cu un tel si se rastoarna peste salata. Se presara sare grunjoasa si piper proaspat macinat, se amesteca cu o lingura sau furculita de lemn salata si se serveste cu crutoane.

Share