Pt salate

Salata de rucola-specific tarilor arabe

Se spala si se curata de cozi rucola, apoi se taie mai mare; daca frunzele sunt mici se pot lasa intregi.Se taie marunt ceapa verde.Intr-un bol se amesteca rucola cu sumacul,sarea,sucul de lamaie si uleiul de masline.Se decoreaza dupa imaginatie, presarand inca putin sumac.Se serveste imediat.Pofta buna!Frunzele de rucola sunt foarte aromate, acrisoare si putin iuti.Sumacul este un condiment foart

Salata de rucola-specific tarilor arabe

Ingrediente

  • Avem nevoie de:-1 legatura de rucola( nume alternative: rocca, jarjir)-2 fire de ceapa verde( sau o ceapa mica rosie)-sucul de la o lamaie-3 linguri ulei de masline-2 lingurite sumac-sare dupa gust

Mod de preparare

  • Se spala si se curata de cozi rucola, apoi se taie mai mare; daca frunzele sunt mici se pot lasa intregi.Se taie marunt ceapa verde.Intr-un bol se amesteca rucola cu sumacul,sarea,sucul de lamaie si uleiul de masline.Se decoreaza dupa imaginatie, presarand inca putin sumac.Se serveste imediat.Pofta buna!Frunzele de rucola sunt foarte aromate, acrisoare si putin iuti.Sumacul este un condiment foarte folosit in tarile arabe si mediteraneene, care da un plus de acreala mancarii sau salatei la care se foloseste.

Share