Mancaruri de post

Salata de quinoa

Quinoa se clateste bine in mai multe ape. Eu folosesc o sita deasa in care pun quinoa si apoi o spal sub jet de apa. Atentie, quinoa trebuie spalata foarte bine inainte de a fi fiarta, ca sa nu ramana cu un gust amarui.

Punem quinoa la fiert in apa cu sare (apa sa fie cam dublu decat cantitatea de quinoa).

Intre timp ne ocupam de legume: sfecla (eu am avut sfecla direct fiarta,

Salata de quinoa


Portii

4

portii


Timp preparare

8

minute


Timp gatire

8

minute

Ingrediente

  • 100 g quinoa

  • 1 sfecla rosie micuta (80 g)

  • 1 avocado

  • 4 ridichi

  • 1 castravete

  • 6 rosii cherry

  • 3 cepe verzi

  • frunze de patrunjel

  • sare, lamaie, ulei

Mod de preparare

  • Quinoa se clateste bine in mai multe ape. Eu folosesc o sita deasa in care pun quinoa si apoi o spal sub jet de apa. Atentie, quinoa trebuie spalata foarte bine inainte de a fi fiarta, ca sa nu ramana cu un gust amarui.

    Punem quinoa la fiert in apa cu sare (apa sa fie cam dublu decat cantitatea de quinoa).

    Intre timp ne ocupam de legume: sfecla (eu am avut sfecla direct fiarta, asa am cumparat-o, dar daca o aveti cruda, o fierbeti in prealabil) o curatam si o taiem cubulete, avocado la fel, ridichile le spalam, le curatam de frunze si le taiem feliute; la fel si castravetele. Rosiile le spalam si le taiem pe jumatate. Ceapa verde o spalam, o curatam si o taiem rondele, cu tot cu codite. Frunzele de patrunjel le spalam si le tocam cat de marunt de place.

    Dupa ce quinoa a fiert, o strecuram si o lasam la racit.

    Punem toate ingredientele intr-un castron, adaugam sare, lamaie si ulei dupa gust si amestecam bine.

    O servim rece.

Share