Diverse

Salata de pepene rosu cu branza telemea si masline marinate

O salata usoara, de vara.

Scoatem samburii din masline cu ajutorul ustensilei speciale.. Intr-o cratita, combinam uleiul de masline cu usturoiul zdrobit cu dosul cutitului, ardeiul iute taiat rondele, crenguta de rozmarin, coaja de lamaie, sare si piper. Incalzim la foc mic timp de 5-6 minute. Luam cratita de pe foc si adaugam maslinele. Lasam la marinat.. Curatam pepenele si il taiem in cuburi sau triunghiuri, dupa prefer

Salata de pepene rosu cu branza telemea si masline marinate


Portii

6

portii


Timp preparare

15

minute


Timp gatire

15

minute

Ingrediente

  • 2 kg pepene rosu

  • 120 gr masline kalamata

  • 1 lingurita coaja de lamaie rasa

  • 50 ml ulei de masline

  • 1 crenguta de rozmarin proaspat

  • 1 buc ardei iute rosu

  • 2 catei usturoi

  • 100 gr branza telemea

  • 10 gr menta verde

  • dupa gust sare

  • dupa gust piper

Mod de preparare

  • Scoatem samburii din masline cu ajutorul ustensilei speciale.
  • Intr-o cratita, combinam uleiul de masline cu usturoiul zdrobit cu dosul cutitului, ardeiul iute taiat rondele, crenguta de rozmarin, coaja de lamaie, sare si piper. Incalzim la foc mic timp de 5-6 minute. Luam cratita de pe foc si adaugam maslinele. Lasam la marinat.
  • Curatam pepenele si il taiem in cuburi sau triunghiuri, dupa preferinta. Asezam bucatile de pepepe pe platoul de servire.
  • Indepartam crenguta de rozmarin si usturoiul din marinada. Asezam maslinele, impreuna cu uleiui infuzat, peste bucatile de pepene. Presaram branza telemea taiata cuburi si frunzele de menta.

Share