Diverse

Salata de linte cu piept de pui

O mancare satioasa, gustoasa si usor de preparat.

Spalam lintea si o fierbem timp de 20-25 de minute sau pana cand este gatita. Adaugam 0.5 lingurita de sare, amestecam si lasam deoparte.. Taiem pieptul de pui in jumatate pe lungime. Amestecam jumatate de lingura de ulei cu turmeric, 0.5 lingurita de sare, piper si ungem pieptul de pui.. Incingem tigaia grill si prajim carnea cate 2-3 minute pe fiecare parte.. Transferam feliile de carne pe o far

Salata de linte cu piept de pui


Portii

4

portii


Timp preparare

30

minute


Timp gatire

30

minute

Ingrediente

  • 2 buc piept de pui

  • 1 lingurita sare

  • 0.25 lingurita piper

  • 0.5 lingurita turmeric macinat

  • 1.5 linguri ulei

  • 250 gr linte verde

  • 1 lingurita seminte de mustar negru

  • 1 lingurita seminte de chimion

  • 1 lingura pasta de rosii

  • 1.5 lingurite otet de vin rosu

  • 5 gr baby spanac

  • 100 gr coriandru proaspat

  • 1 buc ardei iute rosu

  • 1 buc morcov

  • 1 buc castravete Fabio

  • 150 gr iaurt

  • 100 gr branza Feta

Mod de preparare

  • Spalam lintea si o fierbem timp de 20-25 de minute sau pana cand este gatita. Adaugam 0.5 lingurita de sare, amestecam si lasam deoparte.
  • Taiem pieptul de pui in jumatate pe lungime. Amestecam jumatate de lingura de ulei cu turmeric, 0.5 lingurita de sare, piper si ungem pieptul de pui.
  • Incingem tigaia grill si prajim carnea cate 2-3 minute pe fiecare parte.
  • Transferam feliile de carne pe o farfurie. Lasam sa se odihneasca cateva minute, dupa care le taiem in fasii sau bucati mai mici.
  • Incingem restul de ulei intr-o tigaie si adaugam semintele de mustar si chimion. Cand incep sa pocneasca, adaugam pasta de rosii si gatim timp de un minut. Adaugam lintea scursa, o lingurita de otet de vin rosu, amestecam toate ingredientele si mai lasam pe foc pentru inca 2 minute.
  • Spalam morcovul si castravetele si taiem fasii.
  • Pe platoul de servire asezam salata de linte, bucatile de piept de pui, frunzele de spanac, coriandru proaspat, fasiile de morcov, fasiile de castravete, felii de ardei iute rosu si bucati de branza feta. Servim cu iaurt.

Share