Vegetariana

Salata de ghebe (opintici) cu gogosari – Conservare la borcan

Salata de ghebe, o salata ce se poate consuma si iarna, cu bureti marinati cu ceapa si gogosari.

Fierbem ciupercile in 2 litri de apa cu 3 linguri de sare grunjoasa.. Scoatem ciupercile din apa si le lasam la scurs.. Separat, taiem ceapa julienne, gogosarii ii curatam si ii taiem feliute subtiri.. Punem ceapa si gogosarii taiati peste ciuperci, adaugam o lingura de sare grunjoasa, 100 ml de ulei, 5 frunze de dafin, o lingura de boabe de piper si 3 linguri de otet.. Amestecam bine totul, apoi

Salata de ghebe (opintici) cu gogosari – Conservare la borcan


Portii

10

portii


Timp preparare

12

minute


Timp gatire

12

minute

Ingrediente

  • 1 kg gogosar

  • 1 kg ciuperci bureti

  • 3 buc ceapa

  • 4 linguri sare grunjoasa

  • 100 ml ulei

  • 5 frunze dafin

  • 1 lingura boabe de piper

  • 3 linguri otet alb

  • 2 l apa

Mod de preparare

  • Fierbem ciupercile in 2 litri de apa cu 3 linguri de sare grunjoasa.
  • Scoatem ciupercile din apa si le lasam la scurs.
  • Separat, taiem ceapa julienne, gogosarii ii curatam si ii taiem feliute subtiri.
  • Punem ceapa si gogosarii taiati peste ciuperci, adaugam o lingura de sare grunjoasa, 100 ml de ulei, 5 frunze de dafin, o lingura de boabe de piper si 3 linguri de otet.
  • Amestecam bine totul, apoi punem salata in borcane.
  • Sterilizam borcanele prin fierbere, pana se fixeaza capacele. Se consuma oricand si se pastreaza la loc racoros.

Share