Diverse

Salata de dovleac si linte

O salata pentru orice anotimp, satioasa si usor de preparat.

Curatam dovleacul de coaja, il taiem pe lungime, scoatem semintele si il taiem in felii de 3 cm grosime. Combinam feliile de dovleac cu ceapa rosie taiata in sferturi, 2 linguri de ulei, 0.75 lingurita de sare, piper si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt. Coacem timp de 25 de minute, pana cand legumele sunt facute si au o culoare aurie.. Fierbem lintea conform instructiunilor de pe ambal

Salata de dovleac si linte


Portii

4

portii


Timp preparare

27

minute


Timp gatire

27

minute

Ingrediente

  • 1 kg dovleac Butternut

  • 2 buc ceapa rosie

  • 3 linguri ulei de masline

  • 100 gr linte

  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie

  • 2 linguri suc de lamaie

  • 1 catel usturoi

  • 5 gr patrunjel proaspat tocat

  • 100 gr branza cu mucegai

  • 1 lingurita sare

  • dupa gust piper

Mod de preparare

  • Curatam dovleacul de coaja, il taiem pe lungime, scoatem semintele si il taiem in felii de 3 cm grosime. Combinam feliile de dovleac cu ceapa rosie taiata in sferturi, 2 linguri de ulei, 0.75 lingurita de sare, piper si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt. Coacem timp de 25 de minute, pana cand legumele sunt facute si au o culoare aurie.
  • Fierbem lintea conform instructiunilor de pe ambalaj. O scurgem si o transferam intr-un bol. Adaugam coaja si sucul de lamaie, usturoiul tocat, patrunjelul, restul de ulei si de sare.
  • Asezam feliile de dovleac si ceapa pe farfurie, adaugam lintea si presaram bucatile de branza cu mucegai pe deasupra.

Share