Vegetariana

Salata de ciuperci cu maioneza si ou

O salata-aperitiv delicioasa.

Se pun la fiert 500 gr de ciuperci si separat, intr-un ibric, 2 oua.. Cand sunt fierte, se scot si se toaca marunt.. Vom pregati o maioneza din 2 galbenusuri fierte, amestecate cu un galbenus crud, peste care adaugam treptat 100 ml de ulei.. Punem maioneza astfel obtinuta peste ciupercile tocate si amestecam bine.. Condimentam cu sare si piper dupa gust, apoi adaugam o legatura de patrunjel tocat

Salata de ciuperci cu maioneza si ou


Portii

4

portii


Timp preparare

10

minute


Timp gatire

10

minute

Ingrediente

  • 500 gr ciuperci

  • 2 buc ou

  • 100 ml ulei

  • dupa gust sare

  • dupa gust piper

  • 1 legatura patrunjel

  • 3 catei usturoi

  • 1 buc galbenus de ou

Mod de preparare

  • Se pun la fiert 500 gr de ciuperci si separat, intr-un ibric, 2 oua.
  • Cand sunt fierte, se scot si se toaca marunt.
  • Vom pregati o maioneza din 2 galbenusuri fierte, amestecate cu un galbenus crud, peste care adaugam treptat 100 ml de ulei.
  • Punem maioneza astfel obtinuta peste ciupercile tocate si amestecam bine.
  • Condimentam cu sare si piper dupa gust, apoi adaugam o legatura de patrunjel tocat marunt si 3 catei de usturoi.
  • La final, se dau albusurile fierte pe razatoarea mica si se orneaza salata deasupra.

Share