Cartofi

Salată de cartofi cu maioneză

1. Se spală cartofii şi se pun la fiert, cu coajă cu tot, într-o oală cu apă şi cu sare. Se pune şi un ou să fiarbă câteva minute, atât cât să fie tare pentru prepararea maionezei.. 2. După ce s-au fiert cartofii, se scurg de apă şi se lasă să se răcească. Se curăţă de coajă şi se taie cubuleţe şi se pun într-un bol.. 3. Separat, în alt bol, se pun gălbenuşurile cru

Salată de cartofi cu maioneză


Timp preparare

40

minute


Timp gatire

20

minute

Ingrediente

  • 6-8 cartofi

  • 8 castraveciori muraţi

  • sare

  • piper

  • 3 ouă

  • 1 lingurita muştar

  • ulei

  • 200 g şuncă de porc sau de pui

  • 100 g măsline naturale

Mod de preparare

  • 1. Se spală cartofii şi se pun la fiert, cu coajă cu tot, într-o oală cu apă şi cu sare. Se pune şi un ou să fiarbă câteva minute, atât cât să fie tare pentru prepararea maionezei.
  • 2. După ce s-au fiert cartofii, se scurg de apă şi se lasă să se răcească. Se curăţă de coajă şi se taie cubuleţe şi se pun într-un bol.
  • 3. Separat, în alt bol, se pun gălbenuşurile crude şi gălbenuşul fiert, dat prin răzătoare, puţină sare şi piper, o linguriţă de muştar. După ce s-au omogenizat, se pune câte puţin ulei şi se amestecă încontinuu până se face maioneza.
  • 4. Se taie şunca bucăţele foarte subţiri, măslinele la fel, castraveciorii se taie rondele subţiri şi se amestecă cu celelalte ingrediente. La final se adaugă maioneza amestecându-se bine.

Share