Aperitive / Garnituri

Salata de boeuf de Craciun

Legumele si carnea le-am fiert impreuna in apa cu sare in vasul de gatit sub presiune.A durat 15 minute si legumele au fost fierte.Pana se racesc, se pot taia castravetii cubulete si se pun intr-un lighean, bine storsi.La fel se procedeaza cu toate legumele, taindu-le cubuletele,taiem marunt si pieptul de pui,cartofii i-am dat prin razatoare cu ochiuri mari. Toate componentele se adauga intr-un castron impreuna cu mazarea,ouale fierte taiate cubulete,adaugam si maioneza (o facem dintr-un galbenus de ou,un varf de cutit de sare,putin mustar si ulei ).Se adauga 3/4 din maioneza in salata si se amesteca bine. Daca mai trebuie, se mai adauga sare. Dupa ce totul este bine omogenizat, se aranjeaza pe platouri.Cu restul de maioneza puteti decora platourile, impreuna cu masline, gogosari sau oua fierte.Pofta buna.

Legumele si carnea dupa ce au fiert se scot si se pun deoparte intr-un castron. Daca le mai lasati in apa, se inmoaie prea tare si salata iese moale.

Salata de boeuf este un preparat pe care multi romani aleg sa-l manance de Craciun si de Paste.

Salata de boeuf de Craciun

Ingrediente

  • un piept de pui 2 morcovi mari 3-4 cartofi 3 oua fierte o telina 200 gr mazare 4-5 castraveti murati Maioneza: 1 galbenus de ou 1 varf de lingura de mustar sare ulei

Mod de preparare

  • Salata de boeuf este un preparat pe care multi romani aleg sa-l manance de Craciun si de Paste.

Share