Pt salate

Salata de boeuf

Se fierb carnea si legumele si se lasa la racit.Taiem cubulete mici cartofii, carnea, morcovii si muraturile si le punem intr-un vas mare. Amestecam bine cu mustarul, sare si piper. Pregatim maioneza: se amesteca intr-un vas galbenusul de la un ou crud, galbenusul de la un ou fiert cu putina sare si zeama de lamaie. Se toarna incet ulei, amestecand continuu. Este gata cand se obtine o maioneza cre

Salata de boeuf

Ingrediente

  • 500 g carne de porc;1 kg morcovi;1 kg cartofi;Cativa castraveti murati;2-3 linguri generoase de mustar;Piper macinat si sare-dupa gust;Pentru maioneza:galbenusul de la 1ou fiert;galbenusul de la 1 ou crud;Ulei;Zeama de lamaie;Pentru decor: albusul ramas de la oul fiert, masline si cateva fire de patrunjel.

Mod de preparare

  • Se fierb carnea si legumele si se lasa la racit.Taiem cubulete mici cartofii, carnea, morcovii si muraturile si le punem intr-un vas mare. Amestecam bine cu mustarul, sare si piper. Pregatim maioneza: se amesteca intr-un vas galbenusul de la un ou crud, galbenusul de la un ou fiert cu putina sare si zeama de lamaie. Se toarna incet ulei, amestecand continuu. Este gata cand se obtine o maioneza cremoasa si fina. Albusul ramas de la oul fiert il vom folosi la decorat.O buna parte din maioneza o adaugam in salata, iar cu cealalta parte (cam 2 linguri, dar depinde de gustul fiecaruia) imbracam salata. Se orneaza cu albusul fiert taiat, masline si cateva fire de patrunjel. Nota: la aceasta salata am folosit carne de porc, pentru ca nu imi place cea de vita. Puteti folosi ingredientele voastre preferate. Gurile rele spun ca nu exista salata de boeuf fara carne de vita. Eu consider ca avem dreptul sa ne bucuram de un preparat, folosind carnea preferata. De asemenea, fiecare gateste cu resursele pe care si le permite!Sper sa va placa reteta si modul cum am ornat si s-o gatiti si voi pentru cei dragi!Sa aveti pofta mare!Reteta se gaseste si pe blogul meu:http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/02/salata-de-boeuf.html

Share