Vegetariana

Salata curcubeu

Exista o multime de feluri de salata curcubeu, insa o regula comuna au toate: sa includa o varietate mare de legume, intr-o varietate mare de culori. In acest fel, ne asiguram ca includem suficiente vitamine si minerale necesare pentru buna functionare a organismului nostru.

Desprindem frunzele de salata, le spalam si le trecem printr-un uscator de salata, pentru a elimina excesul de apa, apoi le taiam in bucati de dimensiuni medii. Turnam peste ele zeama de la o jumatate de portocala rosie, pentru a preveni oxidarea.. Feliem ardeii si ii adaugam la salata. Din uleiul de masline, otetul balsamic si sucul proaspat de la o nectarina pregatim un dressing. Gustul dulce al

Salata curcubeu


Portii

4

portii


Timp preparare

10

minute


Timp gatire

10

minute

Ingrediente

  • 1 buc radicchio

  • 1 buc salata verde

  • 200 gr rucolla

  • 1 buc ardei gras galben

  • 1 buc ardei gras rosu

  • 70 gr muguri de ridiche

  • 30 ml ulei de masline extravirgin

  • 15 ml otet balsamic

  • 0.5 buc portocale rosii

  • 1 buc nectarine

  • 5 gr sare

Mod de preparare

  • Desprindem frunzele de salata, le spalam si le trecem printr-un uscator de salata, pentru a elimina excesul de apa, apoi le taiam in bucati de dimensiuni medii. Turnam peste ele zeama de la o jumatate de portocala rosie, pentru a preveni oxidarea.
  • Feliem ardeii si ii adaugam la salata. Din uleiul de masline, otetul balsamic si sucul proaspat de la o nectarina pregatim un dressing. Gustul dulce al nectarinei va atenua din gustul usor amarui al frunzelor de radicchio. Asezonam sosul pentru salata cu sare.
  • Turnam sosul peste salata si amestecam pana cand e distribuit uniform. Presaram cativa vlastari de ridiche peste.

Share