Diverse

Salata cu hrisca si macrou afumat

Salata gustoasa, sanatoasa si satioasa.

Se pun fulgii de hrisca la fiert, impreuna cu doua cani de apa si o lingurita de sare, circa 10-15 minute. Dupa ce se umfla hrisca, se scurge de excesul de apa si se lasa la racit. Se dau morcovii pe razatoare. Se fierb, apoi se curata si se taie in jumatati ouale de prepelita.. Intr-un borcan, se prepara un sos pentru salata, amestecand uleiul de masline, otetul balsamic, sarea si piperul. Se asa

Salata cu hrisca si macrou afumat


Portii

4

portii


Timp preparare

15

minute


Timp gatire

15

minute

Ingrediente

  • 1 cana fulgi de hrisca

  • 2 buc morcov

  • 1 buc peste macrou afumat

  • 12 buc ou de prepelita

  • 250 gr valeriana

  • 3 linguri ulei de masline

  • 2 linguri otet balsamic

  • 1.5 lingurite sare

  • 0.5 lingurita piper

  • 2 cani apa

Mod de preparare

  • Se pun fulgii de hrisca la fiert, impreuna cu doua cani de apa si o lingurita de sare, circa 10-15 minute. Dupa ce se umfla hrisca, se scurge de excesul de apa si se lasa la racit. Se dau morcovii pe razatoare. Se fierb, apoi se curata si se taie in jumatati ouale de prepelita.
  • Intr-un borcan, se prepara un sos pentru salata, amestecand uleiul de masline, otetul balsamic, sarea si piperul. Se asaza pe platoul de servire un pat de valeriana si morcovi razuiti, apoi se presara hrisca. Se taie macroul afumat in bucatele, se inlatura oasele, apoi se adauga in salata. Se stropeste salata cu sosul amestecat bine si se orneaza cu ouale de prepelita.

Share