Europeana

Salata cu creveti

Salata delicioasa si aromata!

Se taie rosia in cubulete si se pune la cuptor, pe un bat de lemn pentru frigarui; se lasa cateva minute, pana cand rosia este gatita; se scoate de la cuptor, se condimenteaza cu sare si ulei de masline.. Intr-un bol mic, se pune iaurtul cremos impreuna cu o lingura de ulei de masline, sare, piper, usturoi si chilli dupa gust, iar dupa omogenizare, se adauga si porumbul.. Intr-o tigaie, se pun cat

Salata cu creveti


Portii

1

portii


Timp preparare

10

minute


Timp gatire

10

minute

Ingrediente

  • 10 buc creveti

  • 50 gr sfecla rosie

  • 1 buc rosie

  • 1 buc salata iceberg

  • 10 buc masline verzi fara samburi

  • 2 linguri porumb dulce

  • 150 gr iaurt cremos

  • 8 buc rosii Cherry

  • 1 catel usturoi

  • 2 linguri ulei de masline

  • dupa gust branza Camembert

  • dupa gust sare

  • dupa gust piper

  • dupa gust fulgi de chilli

Mod de preparare

  • Se taie rosia in cubulete si se pune la cuptor, pe un bat de lemn pentru frigarui; se lasa cateva minute, pana cand rosia este gatita; se scoate de la cuptor, se condimenteaza cu sare si ulei de masline.
  • Intr-un bol mic, se pune iaurtul cremos impreuna cu o lingura de ulei de masline, sare, piper, usturoi si chilli dupa gust, iar dupa omogenizare, se adauga si porumbul.
  • Intr-o tigaie, se pun cativa stropi de ulei de masline si se soteaza creveti prefierti 2-3 minute.
  • Intr-un bol mare, se adauga salata taiata in fasii, sfecla razuita sau feliata foarte subtire, rosiile cherry, branza camembert dupa gust, se amesteca, se condimenteaza cu sare si se monteaza intr-o farfurie.
  • Peste salata obtinuta, se toarna sosul de iaurt preparat anterior, masline si crevetii sotati.
  • Se decoreaza cu sfecla rosie si frigaruia aflata la temperatura camerei.

Share