Salate

Salata cu ciuperci si avocado

De multe ori cand consumi o salata, parca dupa putin timp ti se face foame. Nu vi se intampla asa? Mie mi se mai intampla cateodata. Dar cu cateva ingrediente in plus o poti face sa fie satioasa si mai gustoasa. O salata cu de toate, un dressing simplu cu mustar si gata masa!

Incepeti cu pregatirea ciupercilor:

Spalati bine ciupercile, le stergeti de apa, apoi separati palariile ciupercilor de picioruse. Intr-un bol puneti uleiul, sare, piper, boia dulce, ierburi de Provence, apoi dati drumul ciupercilor. Amestecai bine, dati bolul la rece pentru 30 de minute.

Incingeti o tigaie grill, rumeniti ciupercile pe ambele parti la foc

Salata cu ciuperci si avocado


Portii

2

portii


Timp preparare

8

minute


Timp gatire

8

minute

Ingrediente

  • 250 gr salata mixta (continea: salata eisberg, rucola, varza rosie, fasii de morcov) 4-5 ridichii 1 avocado 1 rosie

Mod de preparare

  • Incepeti cu pregatirea ciupercilor:

    Spalati bine ciupercile, le stergeti de apa, apoi separati palariile ciupercilor de picioruse. Intr-un bol puneti uleiul, sare, piper, boia dulce, ierburi de Provence, apoi dati drumul ciupercilor. Amestecai bine, dati bolul la rece pentru 30 de minute.

    Incingeti o tigaie grill, rumeniti ciupercile pe ambele parti la foc potrivit. Cand sunt gata, le scoateti pe un platou.

    Ridichile le spalati si le taiati in sferturi, rosia o taiati felii. Taiati avocado pe jumatate, scoateti samburele, ii faceti taieturi cu un cutit, apoi il scoateti din coaja cu lingura.

    Pe un platou, asezati mixul de salata. Puneti felii de rosie, apoi bucati de ridichii, ciuperci si avocado.

    Intr-un borcanel puneti mustarul, sare, piperul, ulei de masline, zeama de lamaie si inchideti capacul. Zbateti bine pana obtineti un dressing cremos. Turnati dressing-ul obtinut peste salata, apoi serviti. Alaturi de cateva felii de bagheta prajita, este minunata!

    Pofta buna!

Share