Europeana

Salata Cobb

Salata Cobb este “salata salatelor” americane, fiind inventata in 1937 de Robert Cobb, un bucatar de la un restaurant renumit, Brown Derby, care a fost nevoit sa ii prepare unei vedete o cina foarte tarzie. Salata a avut un mare succes, a ajuns sa depaseasca granitele si sa intre in istoria culinara a lumii, fiind preparata in toate marile restaurante. Ingredientele nu sunt amestecate, ci asezate in straturi orizontale, una peste alta. Toata lumea care a mancat salata Cobb se jura ca este minunata, cea mai buna. Si asa este! O minunatie… pe placul tuturor si a avut un real succes. O salata usoara, foarte putin preparata termic, dar delicioasa.

Pieptul de pui il portionam, apoi il condimentam si il prajim intr-o tigaie nonaderenta, unsa cu putin unt. Il rumenim frumos pe ambele parti, apoi scoatem pieptul de pui pe un servet absorbant, sa iasa toata grasimea ramasa.. Restul untului il topim intr-o tigaie si dupa ce s-a incins, prajim feliile de bacon pe ambele parti, pana se rumenesc. Le scoatem apoi pe un servet de hartie.. Avocado bine

Salata Cobb


Portii

6

portii


Timp preparare

30

minute


Timp gatire

30

minute

Ingrediente

  • 1 buc salata verde

  • 5 frunze varza

  • 1 buc avocado

  • 100 gr bacon

  • 200 gr rosii Cherry

  • 1 buc piept de pui

  • 5 buc ou de prepelita

  • 50 gr unt

  • 100 gr porumb dulce

  • 100 gr cascaval

  • dupa gust sare

  • dupa gust piper

  • 2 linguri otet de visine

  • 2 linguri ulei de masline

  • 1 lingura mustar

  • 5 gr zahar

  • dupa gust ardei gras galben

  • dupa gust masline negre

  • dupa gust patrunjel

Mod de preparare

  • Pieptul de pui il portionam, apoi il condimentam si il prajim intr-o tigaie nonaderenta, unsa cu putin unt. Il rumenim frumos pe ambele parti, apoi scoatem pieptul de pui pe un servet absorbant, sa iasa toata grasimea ramasa.
  • Restul untului il topim intr-o tigaie si dupa ce s-a incins, prajim feliile de bacon pe ambele parti, pana se rumenesc. Le scoatem apoi pe un servet de hartie.
  • Avocado bine copt il taiem in doua, rasucim o parte si se va desprinde de sambure. Cu o lingura, scoatem miezul fructului, pe care il taiem marunt cubulete. Ouale de prepelita fierte in prealabil le curatam de coaja si apoi le taiem in doua.
  • Salata o puteti monta pe un platou, intr-un bol transparent sau in niste pahare patrate. Punem pentru inceput putina salata verde taiata fideluta, apoi piept de pui maruntit, boabe de porumb, avocado, bacon prajit si jumatate de ou pe margini. Urmeaza apoi jumatate de rosie cherry, varza verde taiata fideluta si cuburi de cascaval. De fapt, ordinea in care puneti alimentele este aleatorie. Am ornat deasupra cu cubulete de ardei galben, feliute de masline negre si patrunjel verde.
  • Cu 5 minute inainte de servire, am preparat sosul, amestecand bine de tot toate ingredientele (otet de visine, ulei masline, mustar, sare si zahar). In fiecare pahar am pus doua lingurite de sos, deasupra.

Share