Aperitive / Garnituri

Salata calda de dovlecei, rosii si branza

Curatam rosiile de codita, le spalam si apoi le stergem si le taiem felii subtiri.Usturoiul curatat il dam prin presa.Verdeturile le tocam.Spalam dovleceii, ii tamponam cu servet de hartie si apoi ii taiem rondele subtiri cam de 4 mm.Presaram vegeta (ierburi) peste dovlecei si ii punem la scurs intr-o sita, cam 15-20 de minute.Dupa ce s-au scurs si i-am tamponat cu servetel de hartie, ii prajim in

Salata calda de dovlecei, rosii si branza

Ingrediente

  • 2 dovlecei mici3 rosii mari de gradina200 g cas de vaca1 capatana usturoi1/2 legatura marar verde1/2 legatura patrunjel verde1 pahar ulei condimentatvegeta de casa (ierburi naturale englezesti)sarepiper

Mod de preparare

  • Curatam rosiile de codita, le spalam si apoi le stergem si le taiem felii subtiri.Usturoiul curatat il dam prin presa.Verdeturile le tocam.Spalam dovleceii, ii tamponam cu servet de hartie si apoi ii taiem rondele subtiri cam de 4 mm.Presaram vegeta (ierburi) peste dovlecei si ii punem la scurs intr-o sita, cam 15-20 de minute.Dupa ce s-au scurs si i-am tamponat cu servetel de hartie, ii prajim in uleiul incins, pe ambele parti, pina capata o usoara culoare aurie.Punem dovleceii prajiti de o parte.Intr-un vas termorezistent ( nu il mai ungem cu nimic pentru ca dovleceii au ulei pe ei), incepem sa montam salata astfel:asezam un strat de dovlecei, peste ei punem feliile de rosii, apoi presaram usturoiul presat sau tocat marunt si radem primul strat de branza.Continuam cu aleleasi straturi pina terminam legumele si tinand cont ca deasupra sa fie un strat de rosii.Radem branza si presaram verdeturi peste rosii. Stropim cu putin ulei si ddam vasul la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade, pentru aproximativ 30 de minute, pina se rumeneste salata.Scoatem salata din cuptor, o lasam sa se odihneasca cateva minute, apoi o portionam.Putem servi salata atat calda cat si rece, cum va place mai mult .

Share