Deserturi

Salam de biscuiţi reţetă de post

Salam de biscuiti reteta de postIntr-un bol mic, punem stafidele la inmuiat in rom.Maruntim biscuitii in robot sau ii punem intr-o punga si-i sdrobim cu sucitoru, apoi ii punem intr-un bol incapator, adaugam cacaoa si amestecam.Rahatul il taiem cubulete, il punem intr-o craticioara, adaugam cana de apa si lasam sa dea cateva clocote si sa se mai topesca rahatul, dar nu de tot si tragem cratita de

Salam de biscuiţi reţetă de post

Ingrediente

  • 500g biscuiti de post500g rahat100g stafide30ml rom1 cana apa125g margarina vegetala50g cacao100g nuca de cocos

Mod de preparare

  • Salam de biscuiti reteta de postIntr-un bol mic, punem stafidele la inmuiat in rom.Maruntim biscuitii in robot sau ii punem intr-o punga si-i sdrobim cu sucitoru, apoi ii punem intr-un bol incapator, adaugam cacaoa si amestecam.Rahatul il taiem cubulete, il punem intr-o craticioara, adaugam cana de apa si lasam sa dea cateva clocote si sa se mai topesca rahatul, dar nu de tot si tragem cratita de pe foc. Adaugam margarina, amestecam bine pana ce se topeste, punem stafidele, omogenizam si rasturnam amestecul peste biscuiti.Cu o paleta amestecam totul pana se formeaza o coca.Intindem o folie pe masa de lucru, rasturnam coca si cu mainile umede ii dam forma unui cilindru pe care-l tavalim prin nuca de cocos (vezi foto).Infasuram salam-ul in folie, cat mai strans si-l dam la rece pentru cel putin 4h.Se taie in felii si se serveste.Pofta buna!

Share