Deserturi

Salam de biscuiti, reteta cu nuci

Salam de biscuiti, reteta cu nuciBiscuitii se rup cu mana bucatele mai mici, nucile se rumenesc putin la cuptor iar rahatul se taie cubulete. Se hidrateaza stafidele in esente si coniac. Se pune laptele pe foc impreuna cu untul, coaja de citrice si esentele scurse de la stafide. Cand s-a topit untul adaugam zaharul si amestecam meereu. Adaugam cacaoa cernuta si o incorporam usor. Cand s-a legat ca un sos se gusta de zahar si arome. Punem intr-un castron, biscuitii, nucile pregatite, rahatul si stafidele. Adaugam sosul caldut peste tot, amestecam cu lingura de lemn sa se incorporeze bine si lasam 10 minute. Intindem o folie alimentara si o presaram cu nuca de cocos. Asezam compozitia si o strangem sub forma de salam cu ajutorul foliei. Rulam si-l dam la rece pana a doua zi.

Salam de biscuiti, reteta cu nuci

Salam de biscuiti, reteta cu nuci

Ingrediente

  • 500 gr biscuiti populari sau petite beurre 200 ml lapte gras 200 gr unt gras taiat cubulete 3 linguri nuca de cocos esenta de rom si vanilie coniac 3 inguri cu varf de cacao 100-120 gr zahar tos 100 gr stafide 200 gr rahat taiat cubulete 100 gr nuci macinate si 60 gr taiate grosier optional coaja de citrice

Mod de preparare

  • Salam de biscuiti, reteta cu nuci

Share