Deserturi

Salam de biscuiti cu ciocolata

Salam de biscuiti – una din cele mai minunate ,,amintiri dulci” ale copilariei. Este prajitura cu care am copilarit multi dintre noi si pe care o preparam si astazi cu drag. Salamul de biscuiti este o reteta clasica pentru desert, este o prajitura gustoasa,care se prepara repede, fara prea mult efort.

In primul rand, rupem biscuitii in bucati potrivite ca marime, adica si bucati mai mari si mai mici. Intre timp, punem laptele la fiert, la foc mic, si adaugam zaharul. Cand zaharul s-a topit, adaugam untul, cacaua, ciocolata si omogenizam bine.. Oprim focul, adaugam esenta de rom si lasam la racit pentru circa 5 minute. Adaugam amestecul de lapte, cacao si zahar peste biscuiti si amestecam totul

Salam de biscuiti cu ciocolata


Portii

8

portii


Timp preparare

135

minute


Timp gatire

135

minute

Ingrediente

  • 1 kg biscuiti populari

  • 750 ml lapte

  • 100 gr ciocolata amaruie

  • 250 gr unt

  • 150 gr rahat asortat

  • 200 gr zahar alb

  • 3 linguri cacao neagra

  • 38 ml esenta de rom

  • 1 cana fulgi de nuca de cocos

Mod de preparare

  • In primul rand, rupem biscuitii in bucati potrivite ca marime, adica si bucati mai mari si mai mici. Intre timp, punem laptele la fiert, la foc mic, si adaugam zaharul. Cand zaharul s-a topit, adaugam untul, cacaua, ciocolata si omogenizam bine.
  • Oprim focul, adaugam esenta de rom si lasam la racit pentru circa 5 minute. Adaugam amestecul de lapte, cacao si zahar peste biscuiti si amestecam totul bine.
  • Punem rahatul taiat cubulete si omogenizam din nou. Lasam compozitia aproximativ 10 minute, cat biscuitii sa absoarba lichidul. Punem o folie de plastic intr-o forma rotunda de tort, presaram nuca de cocos pe folie si punem din compozitie, pana se umple forma. Nivelam cu o lingura. Acoperim forma cu folia si dam la frigider pentru circa 2-3 ore sau de preferat peste noapte.

Share