Diverse

Rulouri de vinete umplute gratinate

Cu legume si parmezan… In sos de rosii si busuioc… O mancare incredibil de satisfacatoare, hranitoare, din bucataria mea ovo-lacto-vegetariana.

Vinetele se spala, se curata de coaja si se feliaza pe lung, in felii cat mai subtiri.. Se pune o foaie de copt pe tava intinsa de cuptor, se asaza feliile de vinete, se presara cu sare si se ung cu 3 linguri de ulei, apoi se coc 15 minute sau pana se inmoaie. Cand timpul s-a scurs, se scoate tava si se lasa la racit.. Cat vinetele stau la cuptor, se prepara sosul: Ceapa se caleste usor inabusit,

Rulouri de vinete umplute gratinate


Portii

4

portii


Timp preparare

47

minute


Timp gatire

47

minute

Ingrediente

  • 2 buc vinete

  • 1 buc ceapa alba

  • 100 ml apa

  • 1 cana sos de rosii passata

  • 9 linguri ulei de masline

  • 1 cana parmezan

  • 1 lingura zahar brun

  • 2 linguri iaurt grecesc

  • 2 buc ou

  • 1 legatura ceapa verde

  • 1 buc morcov

  • 1 buc ardei gras

  • 0.5 legatura marar proaspat

  • 1 buc dovlecel

  • 40 gr branza telemea

  • dupa gust sare

  • dupa gust piper

  • dupa gust frunze de busuioc

Mod de preparare

  • Vinetele se spala, se curata de coaja si se feliaza pe lung, in felii cat mai subtiri.
  • Se pune o foaie de copt pe tava intinsa de cuptor, se asaza feliile de vinete, se presara cu sare si se ung cu 3 linguri de ulei, apoi se coc 15 minute sau pana se inmoaie. Cand timpul s-a scurs, se scoate tava si se lasa la racit.
  • Cat vinetele stau la cuptor, se prepara sosul: Ceapa se caleste usor inabusit, presarata cu sare, in 3 linguri de ulei de masline si 3 linguri de apa. Se tine pe foc mic, pana se inmoaie bine (cateva minute), se adauga pasta de rosii, 100 ml de apa, se lasa sa dea intr-un clocot, se potriveste gustul de zahar, sare si piper si se adauga busuiocul tocat. Se da sosul deoparte.
  • Legumele pentru umplutura: Se toaca ceapa verde, ardeiul, se razuie morcovul, dovlecelul, se pun in tigaie in 3 linguri de ulei de masline si se calesc usor, se pune si mararul. Cand s-au inmuiat, se trage vasul deoparte, se adauga ouale batute cu iaurt si se amesteca. Se pune parmezanul, branza si se omogenizeaza.
  • Pe fiecare fasie de vanata se pune o lingurita din umplutura, se ruleaza si se asaza in tava. Peste rulouri se toarna sosul, se adauga parmezan si se gratineaza la cuptor. Eu am tinut vasul in jur de 40-45 de minute.

Share