Aperitive / Garnituri

Rulouri de vinete şi dovlecei la cuptor

1. Mai întâi se pregătesc legumele: se curăţă dovlecelul şi vânăta şi se taie felii subţiri, pe lung.
2. Pe grătarul încins, se pun feliile de dovlecel şi de vânătă cât să prindă culoare şi să se înmoaie puţin. Se scot şi se lasă să se răcească.
3. Între timp, se pregăteşte umplutura. Crema de brânză se amestecă cu gălbenuşurile, roşiile tăiate cu

Rulouri de vinete şi dovlecei la cuptor

Ingrediente

  • sare

  • 1 lingura ulei cu aromă de rozmarin

  • 1 lingura oţet din orez

  • 1 căţel de usturoi

  • 2 gălbenuşuri

  • 500 g cremă de brânză (sau brânză de vaci)

  • 2 roşii uscate conservate în ulei

  • 1 dovlecel (cca 250 g)

  • 1 vânătă mai mare (cca 350 g)

  • piper

  • 6-7 măsline tăiate felii

Mod de preparare

  • 1. Mai întâi se pregătesc legumele: se curăţă dovlecelul şi vânăta şi se taie felii subţiri, pe lung.
    2. Pe grătarul încins, se pun feliile de dovlecel şi de vânătă cât să prindă culoare şi să se înmoaie puţin. Se scot şi se lasă să se răcească.
    3. Între timp, se pregăteşte umplutura. Crema de brânză se amestecă cu gălbenuşurile, roşiile tăiate cubuleţe, usturoiul tocat mărunt, oţetul şi lingura de ulei şi se condimentează cu sare şi piper, după care se omogenizează compoziţia.
    4. Feliile de dovlecel şi de vânătă se ung cu un strat subţire de cremă, se pun câte 3-4 feliuţe de măsline, apoi se rulează şi se aşază într-o formă rotundă termorezistentă, unsă cu ulei.
    5. Rulourile se coc în cuptorul preîncălzit la 200° C, timp de 20-25 de minute. Când sunt gata, se ornează cu rozmarin proaspăt şi se servesc cu restul de cremă de brânză.

Share