Aperitive / Garnituri

Rulouri de primavara cu ricotta

Se prepara un sos vinaigrette cu uleiul de masline, otetul balsamic, sare si piper.Curatati si taiati avocado-ul in 2, jumatate il taiati in cubulete iar cealalta jumatate o taiati felii.Se toaca marunt ceapa esalota si rosiile uscate.Se amesteca branza ricotta cu cubuletele de avocado, rosiile uscate si cu esalota.Asezonati: paprika, sare, piper (nu puneti multa sare este deja suficient in prosciutto).Umpleti un vas de mica adancime cu apa calda si lasati sa se inmoaie foaia de orez. Cand este suficient de moale, se pune pe un prosop curat.Puneti la un capat o felie de prosciutto, adaugati deasupra preparatul de ricotta (o lingura buna) si o felie de avocado.Rulati strans foaia in forma de rulou.Repetati operatia cu toate foile de orez.Ungem o tava cu un pic de unt, punem rulourile si le ungem cu unt usor deasupra.Se pun in cuptorul preincalzit timp de 10-15 minute la 200 C.Pe o farfurie punem salata, o asezonam cu sosul vinaigreta, asezam deasupra ruloul intreg sau taiat in 2. Decorati cu rosii cherry.Dati un tur de piper deasupra si serviti. http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/04/rulouri-de-primavara-cu-ricotta.html

O varianta italiana a faimosului Rulou de primavara chinezesc.Serviti-l cald, acompaniat de o salata verde asezonata, este delicios si surprinzator.

Rulouri de primavara cu ricotta

Ingrediente

  • 6 foi de orez pentru rulouri de primavara 6 felii subtiri de prosciutto 2 felii de rosii uscate 250 g ricotta 1 ceapa esalota 1 avocado 1 lingura de otet balsamic 2 linguri de ulei de masline 1 salata verde mica paprika rosii cherry piper, sare 2 linguri de unt topit

Mod de preparare

  • O varianta italiana a faimosului Rulou de primavara chinezesc.Serviti-l cald, acompaniat de o salata verde asezonata, este delicios si surprinzator.

Share