Vegetariana

Rulouri de ceapa

Un preparat mai putin obisnuit, dar delicios, in care rolul principal il are umplutura plina de arome.

Se incalzeste cuptorul la 180°C. Pregatim o tava termorezistenta, unsa cu putin unt sau ulei.. Supa de legume impreuna cu vinul se pun la fiert intr-o cratita. Taiem 5 mm de la capetele cepelor. Apoi le taiem pe lungime si le curatam de coaja. Pastram doar foile mari, 2-3 foi din fiecare jumatate de ceapa si le punem la fiert in amestecul de vin si supa de legume. Se fierb timp de 3-4 minute sau

Rulouri de ceapa


Portii

4

portii


Timp preparare

40

minute


Timp gatire

40

minute

Ingrediente

  • 500 ml supa de legume

  • 350 ml vin alb

  • 4 buc ceapa

  • 3 buc rosie

  • 120 gr pesmet panko

  • 90 gr branza telemea

  • 80 gr patrunjel proaspat tocat

  • 3 linguri ulei de masline

  • 2 catei usturoi

  • 3 buc ceapa verde

  • 0.75 lingurita sare

  • dupa gust piper

Mod de preparare

  • Se incalzeste cuptorul la 180°C. Pregatim o tava termorezistenta, unsa cu putin unt sau ulei.
  • Supa de legume impreuna cu vinul se pun la fiert intr-o cratita. Taiem 5 mm de la capetele cepelor. Apoi le taiem pe lungime si le curatam de coaja. Pastram doar foile mari, 2-3 foi din fiecare jumatate de ceapa si le punem la fiert in amestecul de vin si supa de legume. Se fierb timp de 3-4 minute sau pana cand foile de ceapa se inmoaie. Le scurgem bine si le lasam sa se raceasca.
  • Dam rosiile pe razatoarea mare si maruntim branza. Pulpa rosiilor, pesmetul, branza, patrunjelul, uleiul de masline, usturoiul zdrobit, ceapa verde taiata bucati mici, sarea si piperul se amesteca impreuna.
  • Umplem fiecare foaie de ceapa cu pasta de la pasul 3 si o rulam. Cepele umplute se asaza cu taietura in jos in tava termorezistenta si turnam aproximativ 75 ml din lichidul in care au fiert cepele. Tava se pune la cuptor 45-50 de minute sau pana cand ceapa este moale si prinde o culoare frumoasa, iar umplutura s-a umflat putin. In cazul in care ceapa s-a uscat inainte de a fi complet gatita, se mai adauga putin lichid.

Share