Romaneasca

Rulouri de cas umplut

Suntem in plina primavara, asa ca nu ducem lipsa de cas proaspat, zarzavaturi si verdeturi suculente. Sa le punem in valoare, zic!

Portionam casul in 5 felii aproximativ egale si le ungem cu unt pe fiecare parte. Taiem in fasii lungi castravetii, ardeii, ceapa verde si le saram pentru a elimina o parte din apa si a deveni usor flexibile. Taiem in lung de asemenea sunca afumata si pastram toate acestea la indemana.. Intr-o craticioara, punem 200 ml de ulei si-l aducem la temparatura de 60°C. Scufundam rand pe rand galbenusuri

Rulouri de cas umplut


Portii

5

portii


Timp preparare

45

minute


Timp gatire

45

minute

Ingrediente

  • 500 gr cas proaspat

  • 50 gr unt

  • 200 ml ulei

  • 5 buc galbenus de ou

  • 2 buc castraveti

  • 2 buc ardei gras

  • 2 buc ardei kapia

  • 5 buc ceapa verde

  • 1 buc salata

  • 1 legatura marar

  • 250 gr sunca afumata

  • 2 lingurite sare

  • dupa gust piper

Mod de preparare

  • Portionam casul in 5 felii aproximativ egale si le ungem cu unt pe fiecare parte. Taiem in fasii lungi castravetii, ardeii, ceapa verde si le saram pentru a elimina o parte din apa si a deveni usor flexibile. Taiem in lung de asemenea sunca afumata si pastram toate acestea la indemana.
  • Intr-o craticioara, punem 200 ml de ulei si-l aducem la temparatura de 60°C. Scufundam rand pe rand galbenusurile in uleiul cald. Le vom tine acolo pret de o jumatate de ora, timp in care se vor inchega, dar vor avea o consistenta mult diferita de un galbenus scos dintr-un ou fiert; vor fi confiate. Le scoatem si le pastram in mici boluri sau intr-un cofraj neted, pentru a-si pastra forma sferica.
  • Punem o coala de hartie de copt pe un gratar de fonta cu striatii adanci, il infierbantam si asezam prima felie de cas. Pe masura ce va incepe a se gati, casul se va intinde si va dobandi dungile specifice gratarului. Cand acestea sunt evidente si caramizii, scoatem casul de pe gratar impreuna cu hartia de copt si cat este inca fierbinte, asternem la un capat al lui zarzavaturile, sunca si verdeturile. Rasucim felia de cas in jurul umpluturii, ajutandu-ne de hartia de copt, obtinand un frumos rulou. Procedam la fel cu restul feliilor de cas.

Share